Перші стравиСупи

Гороховий суп з салом

Гороховий суп з салом — не тільки смачна, але і корисна перша страва, особливо в холодну пору року.

Інгредієнти:

  • Горох 400 грамів
  • Картопля 4 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Шпик свинячий (Сало) 100 грамів
  • Харчова сіль 2 чайні ложки
  • Вода 3 літри

Приготування:

  1. Для приготування цього супу спочатку перебираємо горох, промиваємо його під холодною водою рази три — чотири, до тих пір, поки вода не стане прозорою. Заливаємо горох гарячою кип’яченою водою так, щоб вода була вище приблизно на два сантиметри. Додаємо одну чайну ложку солі, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо горох до готовності, приблизно годину.
  2. Картоплю чистимо і розрізаємо на кубики.
  3. Так само кубиками нарізаємо цибулю.
  4. Очищену моркву натираємо на крупній тертці.
  5. Сало ріжемо на не дуже великі шматочки.
  6. У сковорідку кладемо сало й обсмажуємо його, помішуючи до тих пір, поки не витопиться жир.
  7. Додаємо до сала цибулю і смажимо його до м’якості.
  8. Перекладаємо в сковорідку моркву і тушкуємо, іноді перемішуючи, поки морква не розм’якшиться.
  9. Коли горох звариться, доливаємо в каструлю приблизно літр гарячої кип’яченої води й кладемо картоплю. Варимо ще недовго, до готовності картоплі.
  10. Потім перекладаємо в суп засмажку.
  11. Доливаємо в каструлю ще води майже до верху. При необхідності солимо суп. Доводимо його до кипіння і прибираємо з вогню. Суп готовий. Подавати до столу його найкраще в гарячому вигляді з часником і свіжою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирний суп з грибами й копченою ковбасою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close