Крем-супПерші страви

Гарбузовий суп-пюре з вершками

Гарбузовий суп-пюре з вершками — це ідеальне частування для холодного вечора. Ніжна м’якуш гарбуза в поєднанні з ніжними вершками справить на вас незабутнє враження. Якщо ви ніколи не пробували гарбуз, то радимо почати з цього рецепта.

Приготування просте: з обжарюванням і варінням овочів впорається і початківець кулінар. З додаткового обладнання вам знадобиться занурювальний блендер. Завдяки блендеру консистенція супу-пюре стане однорідною.

Вершки зроблять суп ніжним і дуже смачним, а цибуля і часник внесуть свою пікантну нотку. Щоб страва була ще й ситною, додайте в неї обсмажені шматочки бекону.

Інгредієнти:

Основні інгредієнти:

  • Гарбуз, м’якуш 450 грамів
  • Бульйон курячий 500 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Часник 2 зубчики
  • Вершки 20-33% 70 мілілітрів
  • Масло вершкове 1 столова ложка
  • Олія соняшникова 1 столова ложка
  • Перець чорний мелений 0,3 чайної ложки
  • Цукор пісок 0,3 чайної ложки
  • Сіль 1 чайна ложка

Додатково:

  • Бекон скибочками 4 штуки

Приготування:

  1. Цибулину очистити й дрібно нарізати.
  2. Часточки часнику очистити від сухої оболонки й нарізати пластинами.
  3. Гарбуз вимити, розрізати навпіл, зрізати скоринку і ложкою видалити внутрішню м’якуш з насінням.
  4. Відокремити 450 грамів щільної м’якоті й нарізати дрібними кубиками.
  5. На сковороду покласти вершкове масло, влити олію, розігріти, викласти цибулю й обсмажити її до напів м’якості.
  6. До цибулі додати пластинки часнику й обжарювати протягом 3 хвилин, а потім часник вийняти.
  7. У сковороду до цибулі додати кубики гарбуза. Обсмажувати гарбуз до рум’янцю.
  8. Бульйон вилити в каструлю, довести до кипіння і викласти в нього обсмажену овочеву масу.
  9. Каструлю закрити кришкою, варити гарбуз на середньому вогні до м’якості.
    Знадобиться близько 25-30 хвилин в залежності від сорту.
  10. Суп подрібнити занурювальним блендером в пюре.
  11. До пюре додати вершки, мелений перець, цукор і сіль. Суп перемішати й прогріти до кипіння.
    Гарбузовий суп-пюре з вершками буде ситніше, якщо при сервіруванні покласти в нього обсмажені шматочки бекону. Зверху за бажанням можна посипати подрібненою зеленню петрушки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Крем-суп з куркою і горошком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close