Перші стравиСупи

Французький цибулевий суп з алкоголем

Варіант французького супу без сиру.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста 1.5 кілограми
  • Бульйон 1.5 літри
  • Вино біле сухе 200 мілілітрів
  • Коньяк 50 мілілітрів
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Борошно 20 грамів
  • Хліб 4 шматочки
  • Часник 3 зубчики
  • Перець чорний мелений
  • Сіль

Приготування:

  1. Цибулю очистити й нарізати півкільцями.
  2. Порубати зубчики часнику.
  3. Те й інше обсмажити на вершковому маслі в каструлі з товстим дном.
  4. Коли овочі придбають золотистий відтінок – додати борошно, а через дві хвилин влити сухе біле вино.
  5. Після випаровування рідини влити бульйон.
  6. Майже готовий суп перемішати, посолити за смаком, додати приправи, томити півгодини.
  7. Нарізати хліб, викласти на деко, підсушити в духовці до золотистої скоринки.
  8. Суп розлити в тарілки, додати грінки й трохи коньяку.

Порада

Алкоголь – інгредієнт необов’язковий, його додають за бажанням.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з плавлених сирків і окосту

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close