Кухні світуПерші стравиСупиФранцузька

Французький цибулевий суп

Цибулевий суп — це класичне французьке блюдо. Він виходить насиченим, має приємний смак цибулі й терпкий аромат чебрецю.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло 4 столові ложки
  • Цибуля 1,3 кілограма
  • Часник 3 зубчики
  • Свіжий чебрець 2 гілочки
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Сухе червоне вино 100 мілілітрів
  • Яловичий бульйон 800 мілілітрів
  • Курячий бульйон 900 мілілітрів
  • Французький багет 600 грамів
  • Сир Грюйер 200 грамів
  • Сіль і чорний перець за смаком
  • Зелена цибуля для прикраси

Приготування:

  1. Очистити цибулю, помити й нарізати півкільцями.
  2. Каструлю з товстим дном поставити на вогонь і розтопити в ній масло. Додати цибулю, чебрець, подрібнений часник і лавровий лист. Посолити й поперчити всі інгредієнти й потім ретельно перемішати.
  3. Закрити каструлю кришкою і готувати цибулю на середньому вогні протягом 30 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Зняти кришку з каструлі й готувати цибулю ще 1 годину на повільному вогні, помішуючи кожні 15 хвилин.
  5. У цибулеву масу влити вино, все добре перемішати й дати вину випаруватися на середньому вогні.
  6. Вилити в каструлю яловичий і курячий бульйони. Довести суп до кипіння і варити ще 15 хвилин.
  7. Нарізати французький багет шматочками. Розігріти духовку.
  8. Натерти на тертці сир. У піали вилити по 4-6 столових ложок цибулевого супу. Зверху покласти скибочку французького хліба і присипати все сиром.
  9. Знову вилити кілька ложок цибулевого супу в формочку, а потім також покласти шматочок хліба і сир.
  10. Підготовлене блюдо відправити в розігріту духовку на п’ять хвилин, поки сир повністю не розплавиться і не підрум’яниться.
  11. Перед подачею на стіл блюдо можна посипати зеленою цибулею.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Томатний гаспачо

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close