БорщіПерші страви

Дуже смачний борщ на обід

Інгредієнти:

  • Помідори 500 грамів
  • Яловичина духова 400 грамів
  • Свинина 400 грамів
  • Буряк 300 грамів
  • Морква 200 грамів
  • Капуста 200 грамів
  • Олія рослинна 50 мілілітрів
  • Селера 50 грамів
  • Оцет 9% 20 мілілітрів
  • Цукор 20 грамів
  • Перець духмяний горошком 5 штук
  • Перець чорний горошком 5 штук
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 головка
  • Сіль 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Промити яловичину і свинину проточною холодною водою, покласти в воду, довести до кипіння на сильному вогні. Вогонь зменшити, піну знімати ложкою. Варити бульйон близько півтори години, м’ясо повинно стати м’яким, перевірити виделкою або гострим ножем. В середині приготування додати кілька лаврових листків і горошин чорного перцю.
  2. Брусочками нарізати очищену ріпчасту цибулю, сирий буряк і моркву – тонкою соломкою. Білокачанну капусту нашаткувати, корінь селери також нарізати соломкою, його можна замінити коренем петрушки. Готове м’ясо вийняти з бульйону і нарізати на порції. Бульйон відцідити, повернути в каструлю, посолити за смаком, покласти м’ясо.
  3. Солити бульйон потрібно в кінці варіння. Покласти в суп капусту, варити до її готовності. Покласти буряк, моркву, цибулю і селеру, разом з олією, в іншу місткість, влити трохи бульйону, масу тушкувати під кришкою на тихому вогні протягом 20 хвилин. У процесі тушкування суміш перемішувати, вона не повинна пригоріти.
  4. В середині готування додати нарізані помідори без шкірки, цукор і оцет. Прогрівати до готовності. Овочі додати в дуже смачний борщ, перемішати, вогонь вимкнути, потримати блюдо під кришкою. При подачі покласти в тарілки сметану і рубану зелень кропу і петрушки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Червоний борщ на бульйоні з молодими овочами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close