БорщіПерші страви

Червоний борщ з м’ясними фрикадельками

Цей апетитний і ситний борщ з фрикадельками готується набагато швидше, ніж борщ з м’ясом, а виходить нітрохи не гірше. Так що, якщо вам захотілося приготувати смачний борщ, не витрачаючи багато часу, беріть на замітку цей рецепт.

Інгредієнти:

  • Фарш свинячо-яловичий або свинячий 400 грамів
  • Капуста білокачанна 250 грамів
  • Буряк 200 грамів
  • Картопля 400 грамів
  • Цибуля ріпчаста 150 грамів
  • Морква 100 грамів
  • Томатна паста 70 грамів
  • Олія рослинна 45 мілілітрів
  • Часник 2-3 зубчики
  • Оцет 6% 10 мілілітрів (2 чайні ложки)
  • Паприка мелена 2 чайні ложки
  • Цукор 15 грамів
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Перець мелений (суміш) за смаком
  • Зелень кропу або петрушки 15-20 грамів
  • Вода 2,2 літра

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками. Поділяємо цибулю навпіл.
  2. У мисці з’єднуємо фарш і половину нарізаної цибулі.
  3. Часник очищаємо і видавлюємо через прес в миску з фаршем.
  4. Додаємо сіль і перемішуємо фарш до однорідності.
  5. З фаршу формуємо невеличкі фрикадельки.
  6. Очищаємо картоплю і нарізаємо середніми шматочками.
  7. Картоплю заливаємо в каструлі водою (2,2 літра) і варимо 10 хвилин.
  8. Капусту шаткуємо смужками.
  9. Потім додаємо капусту в каструлю і варимо ще 10 хвилин.
  10. Моркву і буряк очищаємо і натираємо на крупній тертці.
  11. Другу половину цибулі обсмажуємо на розпеченій з олією сковороді 3-5 хвилин, до легкої золотистості.
  12. Потім додаємо до цибулі моркву і буряк.
  13. Обсмажуємо овочі ще 5-7 хвилин, до м’якості.
  14. Потім додаємо цукор, оцет, томатну пасту і паприку.
  15. Вливаємо 200 мл води й перемішуємо.
  16. Сковороду накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо овочі 10 хвилин.
  17. Засмажку з овочів і лавровий лист додаємо в каструлю з капустою і картоплею. Доводимо до кипіння і солимо за смаком.
  18. Як тільки борщ закипить, додаємо фрикадельки.
  19. Варимо борщ з фрикадельками ще 15 хвилин. Вимикаємо вогонь і додаємо суміш перців.
  20. Червоний борщ з фрикадельками готовий. Свіжу зелень дрібно нарізаємо.
  21. Розливаємо борщ по тарілках, в кожну порцію додаємо зелень і подаємо.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Червоний борщ з квасолею та болгарським перцем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close