БорщіПерші страви

Червоний борщ з квасолею без м’яса

Ситний варіант страви без м’яса.

Інгредієнти:

  • Вода 2.5 літри
  • Капуста ¼ качана
  • Квасоля 1 стакан
  • Картопля 3 штуки
  • Буряк 2 штуки
  • Морква 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Зелень 1 пучок
  • Сіль 1.5 столової ложки
  • Цукор 2 чайні ложки
  • Томатна паста
  • Лавровий лист
  • Соняшникова олія
  • Перець чорний горошком

Приготування:

  1. Квасолю промити під проточною водою.
  2. Потім залити новою порцією води та залишити на чотири години для набухання. Рідину злити.
  3. Залити свіжою водою, поставити на вогонь, варити протягом години.
  4. Моркву натерти або нарізати соломкою.
  5. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати.
  6. Нашаткувати білокачанну капусту.
  7. Нарізати кубиками картоплю.
  8. У зварену квасолю викласти капусту і картоплю.
  9. Прогрівати все разом протягом десяти хвилин.
  10. Прогріти на сковороді рослинну олію, обсмажити цибулю і моркву.
  11. Додати томатну пасту, трохи бульйону, проварити кілька хвилин, потім перекласти в борщ.
  12. Очистити й натерти буряк, тушкувати з олією протягом п’яти хвилин, перекласти в суп.
  13. Додати трохи цукру піску і лавровий лист, готувати на середньому вогні під кришкою, час – п’ятнадцять хвилин.
  14. При подачі всипати в борщ рубану зелень.

Порада

За бажанням цей борщ можна зварити на курячому бульйоні.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Зелений борщ з кропивою і шпинатом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close