Перші стравиСупи

Буряковий суп з картоплею, селерою і гвоздикою

Цей яскравий і виразний на смак суп-пюре приготований з буряка, картоплі та кореневої селери. У ньому немає ні грама олії! Такий суп напевно сподобається любителям ніжних дієтичних страв. Додавання гвоздики надає буряковому супу-пюре особливий шарм!

Інгредієнти:

  • Буряк 300 грамів
  • Селера коренева 300 грамів
  • Картопля 350 грамів
  • Оцет 9% 1 столова ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Гвоздика сушена 5 бутонів

Для подачі:

  • Цедра лимона (або сметана) за смаком

Приготування:

  1. Буряк почистьте і наріжте невеликими кубиками.
  2. Залийте буряк в каструлі так, щоб він був повністю покритий водою. Доведіть до кипіння, додайте оцет і варіть буряк на слабкому вогні 1,5-2 години.
  3. Селеру очистьте і наріжте невеликими кубиками.
  4. Картоплю очистьте і наріжте кубиками такого ж розміру, як і селера.
  5. Викладіть селеру і картоплю в каструлю.
  6. Залийте водою, щоб картопля і селера були повністю покриті. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть овочі на маленькому вогні 20-25 хвилин.
  7. З готового буряка злийте половину відвару. Буряк із залишками відвару збийте за допомогою занурювального блендера до отримання однорідного пюре.
  8. З відвареної картоплі й селери злийте половину відвару в окрему місткість (він ще стане в пригоді). Картоплю і селеру також перебийте в пюре за допомогою блендера.
  9. З’єднайте в одній каструлі обидва види пюре. Помішуючи, влийте залишений овочевий відвар до отримання супу-пюре потрібної густоти. Додайте сіль і гвоздику.
  10. Поставте на вогонь і, помішуючи, доведіть суп-пюре до кипіння і вимкніть нагрівання.
  11. Дайте супу-пюре настоятися 15-20 хвилин.
  12. Подавайте суп-пюре до столу, за бажанням доповнивши кожну порцію цедрою лимона або свіжою сметаною.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Квасолевий суп зі свинячими реберцями та печерицями

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close