БульйониПерші страви

Бульйон на рульці та курці в домашніх умовах

Бульйон на рульці та курці в домашніх умовах докладний рецепт приготування.

Інгредієнти:

  • Курячих крилець, грудок або стегон 2300 грамів, або 1 розрізана на частини курка
  • Свиняча рулька 1 штука
  • Великий червоний болгарський перець 1 штука, розрізати на четвертинки й видалити насіння і перегородки
  • Великі головки ріпчастої цибулі 2 штуки, неочищені й цілі
  • Велика головка часнику, очистити й помити
  • Великий пучок свіжої кінзи, з відрізаними корінцями, помити
  • Горошин чорного перцю 2 чайні ложки
  • Лаврові листки 2 штуки
  • Насіння аннато 1/2 чайної ложки, для фарбування бульйону, можна замінити шафраном

Приготування:

  1. Помістіть курку, рульку, цибулю і болгарський перець в найбільшу каструлю об’ємом 15 літрів.
    Загорніть в марлю часник, кінзу, перець горошком, лаврове листя і насіння аннато. Перед тим як закласти його в каструлю, потовчіть ступкою перець.
  2. Налийте холодної води на 7 см вище курки. Доведіть до кипіння, і відрегулюйте температуру до середньої, зніміть піну. Варіть протягом 30 хв.
  3. Проткніть курку ножем в самій товстій частині, і переконайтеся, що вона зварена. Готуйте бульйон ще 15 хв, потім вийміть курячі ніжки й стегна. Залиште м’ясо остигати, ви можете його відокремити від кісток і використовувати для приготування салату. Продовжуйте готувати бульйон протягом ще 1 години, щоб надати йому аромат, бульйон буде наваристий, якщо ви поклали курячі спинки, шию або крила.
  4. Процідіть бульйон через друшляк, укладений кількома шарами марлі. Охолодіть, і зберігайте в холодильнику. Вихід: 3 3,5 літри.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close