БорщіПерші страви

Борщ зі свинячими реберцями та молодими овочами

Борщ зі свинячими реберцями та молодими овочами – прекрасна літня перша страва для різноманітності вашого обіднього столу. Не дивлячись на те, що використовуються молоді овочі, борщ виходить дуже насиченим і шалено смачним. Спробуйте обов’язково!

Інгредієнти:

  • Свинячі реберця 300 грамів
  • Картопля молода 4 штуки
  • Буряк молодий 1 штука
  • Капуста молода 250 грамів
  • Цибуля ріпчаста молода 1 штука
  • Паста томатна 2-3 столові ложки
  • Сіль, спеції для борщу, перець чорний мелений за смаком
  • Перець болгарський солодкий 1 штука
  • Сухі трави ароматні за смаком
  • Часник молодий 2-3 зубчики
  • Олія ​​3-4 столові ложки
  • Цукор 1 столова ложка
  • Кислота лимонна 1 щіпка
  • Сметана, зелень для подачі
  • Вода (для бульйону – 3 л, для розведення томатної пасти – 200 мл) – 3,2 літра

Приготування:

  1. Свинячі реберця розрізати на частини по кістки, помістити в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Довести воду до кипіння, прибрати піну, бульйон посолити. Варити реберця на невеликому вогні до готовності (близько 40-45 хвилин).
  2. У каструлю з реберцями помістити порізану шматочками молоду картоплю, долити води й варити далі, поки не буде готова картопля.
  3. Цибулю ріпчасту порізати шматочками, буряк – соломкою. Обсмажувати цибулю і буряк на рослинній олії 4-5 хвилин. Додати в сковороду томатну пасту, влити склянку гарячої води й ретельно перемішати.
  4. Заправку посолити, всипати цукор і лимонну кислоту, перемішати й тушкувати на повільному вогні близько 5 хвилин.
  5. Капусту молоду нашаткувати, перець солодкий порізати тонкою соломкою. Коли картопля буде готова, додати в каструлю капусту з солодким перцем, а також вилити готову заправку. Додати спеції й ароматні трави, перемішати й варити борщ далі хвилин 10.
  6. В кінці додати подрібнений часник, довести борщ до свого смаку (якщо потрібно – ще посолити, додати кислоти або цукру). Газ вимкнути й залишити борщ на плиті, не накриваючи кришкою хвилин на 15.
  7. Готовий, шалено смачний і ароматний борщ розлити по тарілках, викласти по реберцю, додати сметану і подрібнену зелень. Подати в гарячому вигляді до столу!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close