БорщіПерші страви

Борщ з тушкованкою

Готуємо борщ з тушкованкою.

Це найпростіший варіант борщу: не потрібно довго варити м’ясо або кісточки, потрібно лише скористатися вже готовим напівфабрикатом — м’ясною тушкованкою.

Тушкованку можна взяти будь-яку: яловичу, свинячу, курячу, з кролика, баранини й навіть нутрії.

Для того щоб зробити борщ не тільки смачним, але і красивим, потрібно правильно приготувати буряк. Існує кілька варіантів приготування буряка, і я пропоную один з них.

Обов’язково заправте борщ сметаною і посипте зеленню, яка внесе свою порцію вітамінів.

Інгредієнти:

  • Буряк 300 грамів
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Картопля 2 штуки
  • Вода 1,5 літри
  • Тушкованка з яловичини 330 грамів
  • Паста томатна 1 столова ложка
  • Оцет яблучний 1 столова ложка
  • Олія соняшникова 1,5 столової ложки
  • Приправа овочева 1 столова ложка
  • Сіль 0,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Тушкованку вийняти з банки й розібрати на більш дрібні шматочки. Жир відокремити.
  2. Буряк вимити й натерти на крупній тертці.
  3. Викласти буряк в глибоку сковороду або сотейник, залити 500 мілілітрів гарячої води, додати томатну пасту, олію і яблучний оцет. Все перемішати.
  4. Сковороду накрити кришкою, довести до кипіння, зменшити нагрів і тушкувати буряк до м’якості.
  5. Цибулину очистити й дрібно нарізати.
  6. Моркву очистити, обмити й натерти на крупній тертці.
  7. Жир від тушкованки викласти на сковороду й обсмажити на ньому цибулю до напів м’якості.
  8. До цибулі додати моркву.
  9. Все разом обсмажувати до м’якості овочів.
  10. Картоплю очистити, обмити й нарізати невеликими кубиками.
  11. 1 л води довести до кипіння, і опустити в неї картоплю.
  12. Поварити картоплю до м’якості.
  13. До картоплі додати тушкованку.
  14. Поварити протягом 10 хвилин.
  15. У каструлю викласти тушковані буряки й обсмажені овочі, посипати овочевою приправою, перемішати, при необхідності підсолити.
  16. На дуже слабкому вогні борщ томити протягом 7-8 хвилин. Після цього вогонь вимкнути, і дати борщу настоятися протягом 20 хвилин.
    Подати борщ зі сметаною, посипавши подрібненою зеленню кропу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Пісний борщ з сушеними грибами та чорносливом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close