Перші стравиХарчо

Ароматний суп харчо з курки з горіхами

Хороший варіант для любителів легких страв.

Інгредієнти:

  • Курка 1 кілограм
  • Вода 3 літр
  • Рис довгозерний 100 грамів
  • Волоські горіхи 10-12 штук
  • Помідори 4-5 штук
  • Часник 3-4 зубчики
  • Цибуля ріпчаста 3 головки
  • Картопля (за бажанням) 2-3 штуки
  • Корінь петрушки (за бажанням) 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Кінза 1 пучок
  • Петрушка 1 пучок
  • Соус ткемалі 2 столові ложки
  • Томатна паста 1-2 столові ложки

Спеції:

  • Перець духмяний горошком 4-6 штук
  • Лавровий лист 3 штуки
  • Хмелі-сунелі 2-3 чайні ложки
  • Коріандр мелений 1-2 чайні ложки
  • Паприка 1 столова ложка
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Чабер за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. М’ясо нарізати великими шматками з кісточкою, покласти в каструлю.
  2. Залити водою, поставити на середній вогонь і довести до кипіння.
  3. Зняти піну за допомогою ложки або шумівки. Якщо курка не домашня, то першу воду краще злити.
  4. Нарізати великими шматочками моркву, надрізати хрестом очищену головку цибулі.
  5. Вимити зелень, відрізати стебла, вони стануть в нагоді для бульйону.
  6. Коли друга вода знову закипить – додати цибулю, стебла, моркву, лавровий лист, чорний і запашний перець. Бульйон довести до кипіння, вогонь зменшити. Варити при слабкому кипінні від 40 до 60 хвилин.
  7. З готового бульйону вийняти трави, курку та овочі.
  8. Бульйон процідити через марлю або сито. Ще раз довести рідину до кипіння.
  9. У цей момент за бажанням можна додати картоплю.
  10. Всипати промитий рис, закип’ятити, варити 20 хвилин.
  11. Прогріти рослинну олію на середньому вогні, додати нарізану цибулю, пасерувати чотири хвилини, помішувати.
  12. Відокремити м’ясо від кісток і нарізати шматочками невеликого розміру.
  13. Нарізати консервовані у власному соку або свіжі помідори. Якщо вони з магазину і не володіють вираженим смаком – додати за смаком томатну пасту.
  14. В обсмажену до м’якості цибулю додати курячі шматочки, смажити дві хвилини, помішувати.
  15. Покласти спеції: мелений коріандр, хмелі-сунелі, чабер, мелений червоний перець, томатну пасту, сіль.
  16. Додати помідори.
  17. Влити бульйон, перемішати і тушкувати все разом протягом семи-десяти хвилин.
  18. У майже готовий киплячий суп влити готове обсмажування, перемішати, знову довести до кипіння.
  19. Додати паприку, волоські горіхи, чорний мелений перець, сіль – за потребою. Заправити ткемалі.
  20. Плиту вимкнути, в суп додати рубаний часник, рубану зелень. Дати блюду постояти під кришкою десять або двадцять хвилин.

Порада

За бажанням в суп можна додавати картоплю, хоча класичний рецепт цього не передбачає.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Харчо з яловичиною

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close