Кава і КакаоНапої

Як приготувати лате вдома?

Якщо ви коли-небудь спостерігали, як бармен робить лате, то у вас, швидше за все, склалося враження, що зробити цей напій вдома без спеціального обладнання неможливо. Але повірте, лате можна неспішно пити вранці й в домашній обстановці. Для приготування цього напою потрібно кілька інгредієнтів і трохи терпіння.

Інгредієнти для двох склянок кави:

  • Молоко (жирність не менше 3.2%) 150 мілілітрів
  • Кава 2 чайні ложки
  • Цукор за смаком

Приготування:

  1. Для початку потрібно зварити каву в турці. Цей крок найвідповідальніший, оскільки важливо, щоб кава не виливалась на плиту.
  2. Засипте 2 чайні ложки меленої кави в турку і залийте двома маленькими склянками холодної води.
  3. Поставте турку варитися на повільний вогонь. Коли кава почне підійматися й утворюється пінка, зніміть турку з вогню. Головне — не доводити до кипіння кави й встигнути прибрати турку, коли з’явиться пінка.
  4. Поки готується кава, підігрійте трохи молоко в мікрохвильовій печі або на плиті.
  5. Далі ретельно збивайте молоко блендером протягом 3-5 хвилин. Чим жирніше молоко, тим краще воно збивається і тим щільніше вийде пінка.
  6. Кава і молоко готові, залишилося все з’єднати. Налийте у високу склянку молоко і залиште трохи місця для кави (повинна вийти пропорція 3 до 1).
  7. Потім повільно залийте тоненькою цівкою каву. І якщо у вас залишилася пінка від молока, то викладіть її зверху.
  8. Готово! Додайте цукор за смаком, але пам’ятайте, що при помішуванні кави ложкою змішаються шари.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Як зробити гарячий шоколад в домашніх умовах

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close