Алкогольні коктейліАмериканськаКухні світуНапої

М’ятний джулеп

М’ятний джулеп – традиційний американський напій на основі бурбона, цукру і м’яти. Джулеп зазвичай подають крижаним, з величезною кількістю колотого льоду. Для нього навіть спеціально були придумані срібні й олов’яні келихи, які довго тримають холод і самі покриваються інеєм. Вперше джулеп стали готувати в XVIII столітті на півдні США. Напій всім своїм виглядом уособлював багатство: срібна чаша, першокласний віскі, гора льоду, який в ті часи на півдні був задоволенням не з дешевих. Якщо у вас немає срібних чаш для джулепа, не впадайте у відчай. Приготувавши його в скляному високому бокалі, ви так само повноцінно зможете насолодитися терпким бурбоном з м’ятними й солодкими нотками.

18+ Надмірне споживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю!

Час: 5 хвилин
Складність: легко
Кількість: 1 коктейль

Інгредієнти:

  • Свіжої м’яти 5 листків + кілька гілочок для прикраси
  • Цукру 1 чайна ложка
  • Струганий або подрібнений лід
  • Бурбона 75 мілілітрів
  • Скибочку лимона для прикраси, за бажанням
  • Скибочку апельсина для прикраси, за бажанням
  • Коктейльна вишня для прикраси, за бажанням

Приготування:

  1. Листя м’яти й цукор покладіть в срібний келих для джулепа або високий келих (0,4 літра). Збризніть водою. Роздавіть м’яту з цукром за допомогою ручки дерев’яної ложки.
  2. Наповніть келих подрібненим льодом, додайте бурбон і перемішайте. Прикрасьте часточкою апельсина або лимона, вишенькою і гілочками м’яти.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мохіто

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close