Кава і КакаоНапої

Густий гарячий шоколад

Гарячий шоколад — це витончений десерт для ласунів, але це ще й улюблений напій, який замовляють в кафе закохані.

Рецепт можна віднести до любовно-еротичної кухні. Кулінари, які в цій кухні, називають це блюдо «чарівним зіллям», тому, що шоколад з давніх часів вважається найпотужнішим афродизіаком, в перекладі з англійської це слово означає «збудливий». А ще шоколад піднімає настрій!

Найголовніше вибрати якісний шоколад.

Щоб напій став ще більш смачним і ароматним в нього можна додати цедру апельсина, пікантний перець чилі або прянощі: корицю, ваніль, кардамон, гвоздику, мускатний горіх, аніс.

Інгредієнти:

  • Молоко 3,2% 250 мілілітрів
  • Чорний шоколад 70% 60 грамів
  • Крохмаль кукурудзяний 0,5 чайної ложки
  • Цукор-пісок 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Перед приготуванням десерту шоколад покласти в поліетиленовий пакет і помістити його на кілька годин в морозильну камеру холодильника.
  2. Під впливом холоду він дає більш тонкий смак. Холодний шоколад поламати на шматочки.
  3. У 35 мілілітрів холодного молока розвести крохмаль.
  4. У каструльку невеликої місткості влити молоко, що залишилося, довести до кипіння, а потім зменшити нагрів до мінімуму, покласти шматочки шоколаду і всипати цукор.
  5. При помішуванні потримати суміш на вогні до того часу, поки шоколад повністю не розчиниться в молоці, і суміш почне закипати.
  6. При бажанні в каструлю можна додати улюблені прянощі або цедру апельсина.
  7. Як тільки в шоколадно-молочній суміші почнуть з’являтися бульбашки, які свідчать про закипання вмісту, згустити масу розчиненим у молоці крохмалем.
  8. Вливати крохмаль потрібно ближче до краю каструлі й інтенсивно перемішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.
  9. Розлити гарячий шоколад в невеликі витончені чашечки й відразу ж подати до столу.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close