Алкогольні коктейліНапої

Глінтвейн з імбиром і апельсином

Приготуємо дуже смачний глінтвейн з апельсином.

Слово “глінтвейн” походить від німецького glühende wein і означає “гаряче, палаюче вино”.

Іноді його називають зимовим напоєм, тому що дуже часто його п’ють для зігрівання в зимову холоднечу. Сьогодні я приготую глінтвейн з червоного вина з водою, апельсином, імбиром, спеціями й медом.

Щоб глінтвейн був ще міцніше, в нього іноді додають і інші алкогольні напої: ром, коньяк.

Особливо облагороджують смак вина цитрусові: лимони, мандарини, апельсини, але їх кількість повинна бути помірною. Вони не повинні змінювати смак напою, а лише надавати йому більш вишуканий аромат.

Можна приготувати безалкогольний глінтвейн на основі соку або білий — з білими вином.

Інгредієнти:

  • Вино червоне 450 мілілітрів
  • Вода 80 мілілітрів
  • Апельсини 1 штука
  • Корінь імбиру свіжий 10 грамів
  • Цукор-пісок 1,5 столової ложки
  • Кориця палички 2 штуки
  • Гвоздика 4 штуки
  • Перець духмяний 2 штуки
  • Мед натуральний 2 столові ложки

Приготування:

  1. Апельсин дуже ретельно вимити й нарізати кружечками. 1 гурток залишити для прикраси глінтвейну, а решта розрізати на 4 частини.
  2. Шматочок імбиру, близько 1 см, очистити від шкірки й натерти на тертці.
  3. У сотейник або будь-який інший посуд вилити воду, додати нарізані апельсини, імбир, палички кориці, запашний перець, гвоздику і цукор.
  4. При помішуванні варити протягом 8 хвилин.
  5. Суміш викласти в частий друшляк або сито, відцідити рідину, а залишки віджати й вилити в віджату рідину.
  6. На дно склянок для глінтвейну покласти по 1 чайній ложці меду.
  7. У сотейник вилити віджату апельсинову рідину і влити вино. Нагрівати до появи пухирців, які свідчать про швидке закипання, але не кип’ятити. Посуд зняти з вогню.
  8. Розлити гарячий глінтвейн в стакани, розмішати до повного розчинення меду і покласти по половинці апельсинового кружечка. Подавати відразу ж!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Коктейль «Італійський Манхеттен»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close