Кава і КакаоНапої

Гарячий шоколад з імбиром і халвою

Солодкий, тягучий гарячий шоколад з халвою, приготовлений на молоці, з додаванням меленого імбиру — апетитний напій, що зігріває, який можна приготувати за лічені хвилини. Халва надає напою солодкість і апетитну густоту, тому виходить і напій, і десерт. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Молоко 300 мілілітрів
  • Вода 300 мілілітрів
  • Какао-порошок 30 грамів
  • Шоколад чорний 50 грамів
  • Халва соняшникова 50 грамів
  • Імбир мелений 1 чайна ложка
  • Цукор коричневий 15 грамів

Приготування:

  1. Халву подрібніть до стану дрібної крихти.
  2. Шоколад розламати на шматочки. У мене шоколад пористий, але підійде будь-який чорний шоколад.
  3. У каструлю або невеликий сотейник вилийте молоко і воду. Додайте мелений імбир і какао-порошок. Добре перемішайте.
  4. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння. Коли суміш закипить, зменште вогонь до мінімального і варіть ще 2 хвилини.
  5. Потім вимкніть вогонь, додайте в каструлю подрібнений шоколад і коричневий цукор.
  6. Ще раз ретельно перемішайте, щоб шоколад повністю розчинився. На цьому етапі напій вийде практично несолодким, проте не поспішайте додавати цукор. Солодкість напою значно посилиться після додавання халви.
  7. Розлийте гарячий шоколад по чашках. Додайте в кожну чашку кілька щедрих пучків халви. Частину халви, що залишилася подайте до напою, щоб за бажанням можна було додати ще.
  8. Гарячий шоколад з імбиром і халвою готовий.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кавовий коктейль Бічерін

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close