НапоїСмузі

Детокс-смузі з руколою та авокадо

Коли мова йде про зелень, зазвичай всі уявляють собі звичну всім нам петрушку, кріп або зелену цибулю. Сучасна кулінарія швидко змінюється і до нас приходять все нові види зелені, які вже не звучать якось вишукано і незвично: рукола, базилік, кінза (або коріандр), орегано і т. д. Я дуже люблю різну зелень і намагаюся вживати її якнайчастіше: додаю її в салати й зелені смузі.

Постійно експериментуючи на кухні зі смузі, я частенько додаю в них щось новеньке і цікаве. Сьогодні я вирішила приготувати детокс-смузі, де рукола грає головну роль.

Сама по собі рукола має виражений гірчично-перцевий і трохи терпкий присмак, тому я поєднала її з інгредієнтами нейтрального смаку (яблуко й авокадо), щоб не перебити аромат цієї корисної й смачної зелені. Також, щоб збалансувати смак, я пустила в хід вітамінний ківі й лимончик.

Це смузі, напевно, є одним з моїх найулюбленіших зелених коктейлів. У нього дуже приємний, оригінальний смак, а набір корисних властивостей і зовсім робить його ідеальним.

Рукола багата харчовими волокнами, ефірною олією, насиченими жирними кислотами, і містить широкий асортимент вітамінів і мінералів. Вона зміцнює нервову систему, допомагає позбутися від надлишків холестерину, підвищує гемоглобін, надає тонус організму, знижує кількість цукру в крові. Так що, розумієте самі, що цей смузі – справжня знахідка для всіх любителів правильного харчування!

Інгредієнти:

  • Руколи 100 грамів
  • Авокадо 1/2 штуки
  • Ківі 1 штука
  • Яблуко 1 штука
  • Мінеральної води без газу (можна звичайної фільтрованої) 100 мілілітрів
  • Соку лимона або лайма 1 столова ложка
  • Насіння соняшнику і журавлина для прикраси

Приготування:

  1. Руколу для смузі вибирайте виключно свіжу: вона не повинна бути млявою і зіпсованою. Пучок руколи покладіть в друшляк, сполосніть під струменем холодної води й дайте стекти воді. Порвіть листочки краще на більш дрібні частини, щоб довгі стебла не перешкоджали збиванню.
  2. Авокадо очистіть від верхнього шару, видаліть кісточку і порізати на великі частини. Очистіть від шкірки ківі й також поріжте його на великі часточки.
  3. З яблука зніміть шкірку (при бажанні її можна залишити), виріжте серцевину і поріжте на шматочки.
    Щоб напій вийшов максимально однорідним, спочатку помістіть в чашу блендера руколу, потім фрукти. Коли Ви увіллєте воду і включите блендер, він спочатку змішує компоненти, які знаходяться знизу, таким чином вдасться уникнути великих частинок зелені.
  4. В готовий коктейль вичавіть сік лайма чи лимона і перемішайте ще пару секунд. Підсолоджувач можна не додавати, так смак напою вийде більш нейтральним з кислинкою.
  5. Смузі перелийте в склянку, прикрасьте насінням і червоними ягодами, наприклад, журавлиною.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смузі з селерою, петрушкою, ківі і яблуком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close