
Коли мова йде про зелень, зазвичай всі уявляють собі звичну всім нам петрушку, кріп або зелену цибулю. Сучасна кулінарія швидко змінюється і до нас приходять все нові види зелені, які вже не звучать якось вишукано і незвично: рукола, базилік, кінза (або коріандр), орегано і т. д. Я дуже люблю різну зелень і намагаюся вживати її якнайчастіше: додаю її в салати й зелені смузі.
Постійно експериментуючи на кухні зі смузі, я частенько додаю в них щось новеньке і цікаве. Сьогодні я вирішила приготувати детокс-смузі, де рукола грає головну роль.
Сама по собі рукола має виражений гірчично-перцевий і трохи терпкий присмак, тому я поєднала її з інгредієнтами нейтрального смаку (яблуко й авокадо), щоб не перебити аромат цієї корисної й смачної зелені. Також, щоб збалансувати смак, я пустила в хід вітамінний ківі й лимончик.
Це смузі, напевно, є одним з моїх найулюбленіших зелених коктейлів. У нього дуже приємний, оригінальний смак, а набір корисних властивостей і зовсім робить його ідеальним.
Рукола багата харчовими волокнами, ефірною олією, насиченими жирними кислотами, і містить широкий асортимент вітамінів і мінералів. Вона зміцнює нервову систему, допомагає позбутися від надлишків холестерину, підвищує гемоглобін, надає тонус організму, знижує кількість цукру в крові. Так що, розумієте самі, що цей смузі – справжня знахідка для всіх любителів правильного харчування!
Інгредієнти:
- Руколи 100 грамів
- Авокадо 1/2 штуки
- Ківі 1 штука
- Яблуко 1 штука
- Мінеральної води без газу (можна звичайної фільтрованої) 100 мілілітрів
- Соку лимона або лайма 1 столова ложка
- Насіння соняшнику і журавлина для прикраси
Приготування:
- Руколу для смузі вибирайте виключно свіжу: вона не повинна бути млявою і зіпсованою. Пучок руколи покладіть в друшляк, сполосніть під струменем холодної води й дайте стекти воді. Порвіть листочки краще на більш дрібні частини, щоб довгі стебла не перешкоджали збиванню.
- Авокадо очистіть від верхнього шару, видаліть кісточку і порізати на великі частини. Очистіть від шкірки ківі й також поріжте його на великі часточки.
- З яблука зніміть шкірку (при бажанні її можна залишити), виріжте серцевину і поріжте на шматочки.
Щоб напій вийшов максимально однорідним, спочатку помістіть в чашу блендера руколу, потім фрукти. Коли Ви увіллєте воду і включите блендер, він спочатку змішує компоненти, які знаходяться знизу, таким чином вдасться уникнути великих частинок зелені. - В готовий коктейль вичавіть сік лайма чи лимона і перемішайте ще пару секунд. Підсолоджувач можна не додавати, так смак напою вийде більш нейтральним з кислинкою.
- Смузі перелийте в склянку, прикрасьте насінням і червоними ягодами, наприклад, журавлиною.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Смузі з селерою, петрушкою, ківі і яблуком