Кухні світуПерші стравиСупиТайська

Том ям з кокосовим молоком

Том ям з кокосовим молоком – смачний шедевр тайської кухні
Адже це смачно, корисно і нескладно.
Вам і всім, кого ви зберетеся пригостити, сподобається його смак – гострий і водночас м’який.
Приготувати цю першу ресторанного розливу вишукану першу страву зможе навіть недосвідчена господиня на своїй кухні.
Подаємо і в будні, і в свята.
Можна додавати в готову страву сметану або вершки.

Інгредієнти:

  • Морський коктейль 250 грамів
  • Вода 400 мілілітрів
  • Цибуля 40 грамів
  • Помідори 100 грамів
  • Гриби 65 грамів
  • Імбир 10 грамів
  • Лимонник 3 грами
  • Перець чилі 5 грамів
  • Часник 2 зубчики
  • Кокосове молоко 65 мілілітрів
  • Рослинна олія 1 чайна ложка
  • Сіль за смаком
  • Перець горошком 10 штук
  • Паприка за смаком
  • Лимонна цедра 3 грами

Приготування:

  1. Спочатку дрібно рубається перець чилі, часник і імбир. Розігріваємо олію, обсмажуємо цю нарізку. Потомити ще пару хвилин на маленькому вогні, відставити. Крупно розтолочуймо горошини перцю і з’єднаємо з паприкою.
  2. Цибулю наріжемо великими півкільцями, не дрібніше і помідор. Печериці треба нарізати смужками. Розведемо водою обсмажений чилі, часник і імбир і прокип’ятити. Потім додамо в каструльку лимонник, морепродукти, цибулю та гриби.
  3. Заллємо все це окропом (залишки води), доведемо до кипіння. Нехай все це прокипить хвилин 8-10. Додавши в кінці помідори, молоко, цедру лимона і перець з паприкою, дамо закипіти супу і за смаком посолити. Хвилини через 2-3 каструльку можна знімати з плити.

Поради

І кількість інгредієнтів, і їх співвідношення, і набір можна варіювати на свій смак.

Якщо у вас немає кокосового молока, візьміть звичайне або соєве, сухе, вершки і т.д.

Можна спробувати купити в магазині прянощі й спеції, які роблять унікальним смак і аромат супу. А якщо їх немає, то самому приготувати все це нескладно. Адже незвичні для нас продукти добре змінюються доступними нам. Так, якщо немає рибного соусу, беремо соєвий, замість листя лайма беремо лимонну цедру й ін.

Не використовуємо лісові гриби, інакше ви отримаєте грибний суп, тому що лісові гриби змінять смак супу.

Немає тигрових креветок? Беремо звичайні креветки та морський коктейль.

Якщо суп здасться густим, розбавте його киплячим молоком. А якщо він рідкуватий, відлийте частину бульйону.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з плавлених сирків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close