Кухні світуМексиканськаПерші стравиСупи

Чилі кон карне з квасолею і кукурудзою

Чилі кон карне, або просто чилі – страва мексиканської кухні, яке перекладається з іспанської мови, як «чилі з м’ясом». Хоча основним інгредієнтом страви є перець чилі і м’ясо, мексиканці також кладуть в нього кукурудзу, квасолю, помідори, солодкий перець та інші овочі. Щоб пом’якшити гострий смак страви, подайте його зі сметаною. Чилі можна вживати і як основне блюдо, і як закуску, загорнувши його в тортилью.

Час: 1 година 20 хв.
Складність: легко
Порцій: 6 – 8

Інгредієнти:

  • Яловичого фаршу 900 грамів
  • 3 банки по 400 грамів консервованої квасолі Кідну, рідину злийте, квасолю сполосніть
  • Оливкової олії 3 столові ложки
  • 1 середня цибулина, нарізана кубиками
  • 1 невеликий солодкий зелений перець, очищений від насіння і нарізаний кубиками
  • 2 великих зубчики часнику, дрібно нарізаних
  • Порошку чилі 1/4 стакана і ще трохи за смаком
  • Сушеного орегано 2 чайні ложки
  • Меленої зіри 1,5 чайної ложки
  • Помідорів 800 грамів, нарізаних кубиками
  • Томатного соусу 450 грамів
  • Заморожених кукурудзяних зерен 300 грамів
  • Тертий чедер, сметана для подачі

Приготування:

  1. У великій каструлі на помірно сильному вогні нагрівайте 2 столові ложки оливкової олії. Підсмажте яловичий фарш, розминаючи його виделкою, протягом 7 – 8 хвилин. Приправте фарш сіллю і перцем по 0,5 чайної ложки. За допомогою шумівки перекладете його на тарілку, застелену паперовим рушником.
  2. У каструлі розігрійте 1 столову ложку оливкової олії. Додайте цибулю, зелений перець і часник і обсмажуйте протягом 5 хвилин до м’якості. Потім насипте приправу чилі, орегано і зіру. Обсмажуйте ще протягом 1 хвилини.
  3. Перекладіть фарш назад в каструлю. Додайте квасолю, помідори, томатний соус, кукурудзу, 1,5 стакана води й 2 чайні ложки солі. Тушкуйте протягом 30 – 45 хвилин. Спробуйте на смак. При необхідності додайте порошок чилі.
  4. Розкладіть чилі по тарілках, зверху викладіть по ложці сметани й посипте тертим сиром.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з капусти кале

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close