З фруктівКонсервація

Желе з цитрусових на зиму

Взимку і ранньою весною, до дозрівання сезонних ягід і фруктів, актуальні заготівлі з цитрусових. Такі ласощі відмінно підійдуть до чаю як порятунок від авітамінозу і пов’язаної з ним депресії. І не обов’язково заготовлювати велику кількість. Цілком достатньо кілька баночок, щоб насолодитися чудовим смаком.

Пропонуємо вашій увазі відмінний рецепт цитрусово-імбирного желе, один навіть зовнішній вигляд якого здатний підняти настрій. Але варто спробувати, щоб відчути в повній мірі чудовий смак солодкого й ароматного желе в поєднанні з незвичайною гостротою імбиру і цілими кружечками апельсина в банці. Завдяки використанню загущувача, желе готується без тривалого варіння, зберігаючи максимальну кількість корисних речовин.

Інгредієнти на 2 банки місткістю 400 мл:

  • Лимони 2 штуки
  • Апельсини 2-3 штуки
  • Лайм (тільки цедра) 1 штука
  • Свіжий корінь імбиру шматочок розміром з дуже великий волоський горіх
  • Куркума (для кольору) 1/3 чайної ложки
  • Цукор 350-400 грамів (близько 2 склянок)
  • Желфікс 2:1 – 1 упаковка
  • Вода 2 склянки

Приготування:

  1. Корінь імбиру вимийте, очистіть або зіскребіть тонкий шар шкірки (це зручно зробити, наприклад, чайною ложечкою). Очищений корінець натріть на крупній тертці.
  2. Ретельно, з щіткою вимийте цитрусові плоди, щоб змити можливий захисний шар, що наноситься, як правило, для поліпшення зберігання. Насухо витріть.
  3. З 1 апельсина, 1 лимона і лайма зітріть тонкий шар цедри (тільки кольорову частину, не зачіпаючи білий підшкірний шар) на тертці або за допомогою спеціального пристосування.
  4. Один апельсин зі шкіркою наріжте тонкими кружечками для прикраси. З інших лимонів і апельсинів вичавіть сік, намагаючись не допустити потрапляння в нього кісточок.
  5. Закип’ятіть в каструлі 2 склянки води, додайте цедру цитрусових, імбир і варіть на слабкому вогні 20 хвилин. Потім злийте відвар через ситечко і виміряйте його обсяг — вам необхідно отримати 750 мл рідини разом з вичавленим соками.
  6. Порошок желфікс і куркуму помістіть в каструлю, залийте половиною рідкої суміші, ретельно перемішайте до повного розчинення. Потім додайте рідину, поставте каструлю на вогонь і доведіть вміст до кипіння.
  7. Коли рідина в каструлі закипить, додайте цукор і помішуйте, поки він не розчиниться. З цього моменту варіть всього лише 1 хвилину, зніміть каструлю з вогню і, якщо піднялася пінка, мішайте до тих пір, поки вона не зникне.
  8. Розлийте готове желе в сухі стерильні банки й розкладіть кружечки апельсина (або половинки гуртків) так, щоб вони торкалися стінок банок. Щільно закупорте або закрутіть гвинтовими кришками й переверніть догори дном на 5 хвилин, а потім поверніть в нормальне положення.

Зберігайте цитрусово-імбирне желе в сухому, прохолодному і темному місці. Перед вживанням його слід поставити в холодильник, щоб желе стало густішим і застиглим.

Кількість цукру можете регулювати на свій смак. Особливо смачне таке желе на хрусткому тості зі скибочками свіжого домашнього сиру.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close