КонсерваціяПомідори

Зелені помідори з солодким перцем

Овочеве асорті є відмінною закускою, в якій поєднані найрізноманітніші смаки й аромати. Пропонуємо відмінний рецепт маринованого овочевого асорті — зелених помідорів із солодким перцем для різноманітності зимового домашнього меню.

У рецептурі асорті навмисно не вказані кількісні показники зі списку інгредієнтів для заповнення в банки. Співвідношення овочів і прянощів, а також і розмір банок ви можете взяти на свій розсуд. Кількість інгредієнтів для маринаду вказано на 1 літр води. А значить, вам необхідно виміряти кількість злитої з банок води, щоб зробити відповідний перерахунок.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені
  • Солодкий перець (краще червоний)
  • Зелень кропу і петрушки в гілочках
  • Часник
  • Чорний перець в зернах
  • Гвоздика в бутонах

Для маринаду на 1 л води:

  • Вода 1 літр
  • Сіль 3 столові ложки
  • Цукор 4 столові ложки
  • Оцет 6% 100 мілілітрів

Приготування:

  1. Зелені помідори, солодкий перець і зелень вимийте і висушіть на паперовому рушнику, щоб пішла зайва волога. Часник очистіть від лушпиння, більші зубчики поріжте на часточки, дрібні — залиште цілі.
  2. Банки, призначені для овочевої заготівлі, добре вимийте і стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом.
  3. На дно стерильних банок покладіть петрушку і кріп в гілочках, не нарізаючи, зубчики часнику, зерна чорного перцю і бутончики гвоздики до смаку.
  4. Солодкий перець вимийте, видаліть насіння з плодоніжками, а м’якуш наріжте поздовжніми скибочками. Покладіть в банки з прянощами й спеціями зелені помідори впереміш зі скибочками солодкого перцю до самого верху.
  5. На овочі зверху покладіть ще кілька гілочок зелені. Залийте овочі в банках окропом, накрийте кришками й залиште на 20-25 хвилин. Потім воду злийте в каструлю, доведіть до кипіння і залийте овочі в банках ще раз на такий же час.
  6. Злийте воду вдруге і виміряйте її кількість для розрахунку кількісних показників маринаду. Перелийте воду в каструлю, поставте її на вогонь, всипте сіль і цукор, доведіть до кипіння, влийте оцет, дайте маринаду закипіти ще раз і зніміть каструлю з вогню.
  7. Гарячим маринадом залийте пропарені овочі в банках, щільно закупорте або закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.
  8. Зелені помідори з солодким перцем можна зберігати при кімнатній температурі в затемненій коморі або іншому відповідному приміщенні.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Зелені помідори засолені під бочкові

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close