Компоти на зимуКонсервація

Виноградний компот на зиму

Виноградний компот на зиму без стерилізації — сміливо можна назвати одним з найпростіших способів консервації на зиму. Хто відмовиться від склянки смачного, домашнього компоту в холодну пору року? Впевнена, такий компот припаде до душі й дорослим і дітям. Все тут натуральне, без консервантів і домашнє. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом виноградного компоту. Його готують з грон винограду з або без додавання додаткових інгредієнтів. Можна додати лимон, часточки яблук, аґрус і навіть жовту черешню. Але ми з вами буде додавати часточки персика. Він додасть ніжно солодкуватий смак компоту. Отже, для початку підготуємо необхідні фрукти: виноград і персик.

Інгредієнти:

  • Виноград 500 грамів
  • Персик 3 штуки
  • Вода 4 літри
  • Цукор 600 грамів
  • Лимон 1 штука

Приготування:

  1. Виноград вибирайте будь-який, той що вам подобається. Необхідно відокремити від загальної гілочки кожну ягідку. Добре промити його й обсушити. Постарайтеся вибирати щільні ягідки винограду, вони максимально зберігають свою форму після того, як по банках розіллємо кип’ячену воду.
  2. Персики почистити, акуратно зробити надрізи ножем, видалити кісточку. Плоди персика повинні бути жорсткими.
  3. Далі зручним для вас способом простерилізуйте банки. У готові банки необхідно буде розкласти виноград і персик. (Я на кожну 1 літрову банку брала 150 грамів винограду й один персик). Відповідно чим більше ягід в банку, тим менше буде компоту. Ви можете покласти трохи більше ягід або навпаки, трохи менше.
  4. Каструлю заповнюємо водою і доводимо до кипіння. Як тільки вода закипить, розлити її по банках і банки закрити кришкою. Залишити банки приблизно на 10-15 хвилин.
  5. Далі акуратно злити воду з банок, фрукти і ягоди повинні залишитися в них. У каструлю додати часточки лимона і цукор. Я додавала цукор з розрахунку 150 грамів на 1 літр води. Компот вийшов не нудотним і солодкість приємна. Ви ж можете додати цукор на свій смак.
  6. Доводимо все до кипіння, кип’ятимо 5 хвилин і розливаємо солодку водичку з лимоном по банках. Банки закриваємо кришкою, перевертаємо і залишаємо в такому положенні до повного охолодження. Виноградний компот на зиму без стерилізації готовий.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Компот з йошти на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close