Варення й джемиКонсервація

Виноградне варення

Виноградне варення — це моє найулюбленіше варення. Для варення використовується як білий, так і чорний виноград. Найкраще використовувати виноград сортів Кишмиш, Ізабелла або Мускат. Виноградне варення краще варити з винограду без кісточок, тоді не потрібно буде під час чаювання їх виймати. Щоб ягоди залишалися під час варіння цілими й не сухими, варити його потрібно маленькими порціями. Виноградне гроно потрібно ретельно вимити, занурюючи кілька разів на велику кількість води. Акуратно знімаємо ягоди з плодоніжок.

Інгредієнти:

  • Виноград 1 кілограм
  • Цукор 0.8 кілограма
  • Вода 100 мілілітрів

Приготування:

  1. Варити виноградне варення будемо в каструлі з товстим дном. Перекладаємо в неї виноградинки.
  2. Засипаємо ягоди цукром. Виноград дуже солодкий, тому цукру додали менше, ніж самого винограду. Вливаємо воду для кращого розчинення цукру.
  3. Струшуємо каструлю, щоб цукор перемішався з ягодами. І залишаємо каструлю на деякий час.
  4. Потім ставимо каструлю на плиту, включаємо маленький вогонь, щоб цукор поступово розчинився. Каструлю струшуємо.
  5. Коли сироп закипить, знімаємо пінку, що утворилася, потім вимикаємо плиту і залишаємо каструлю на кілька годин. І таким чином варимо вариво кілька разів. Закипить, варимо на повільному вогні хвилин 15-20, потім відключаємо плиту. І через кілька годин процедуру повторюємо. Крапля готового варення не розтікатиметься на блюдечку.
  6. Готове виноградне варення потрібно розлити в чисті сухі баночки. Добре проварені ягоди винограду без проблем будуть зберігатися і при кімнатній температурі, але краще все-таки зберігати це варення в холодильнику.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Джем з полуниці й лаванди

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close