ВаренняКонсервація

Повидло з груш

Повидло з груш виходить дуже ароматне, легко готується!
Грушеве повидло можна зробити з сезонних груш, коли є хороший урожай. Знадобиться всього лише два інгредієнта. Цукор і груші можна брати як у рівних пропорціях, так і ні. Груші самі по собі солодкі, тому цукру можна взяти наполовину менше. Варити найкраще в каструлі з товстими стінками або казані. Процес приготування в середньому займає одну годину. Повидло з груш відмінно підходить в якості начинки для пирогів. Його можна просто подавати до чаю з печивом або булочкою.

Інгредієнти:

  • Груші 1 кілограм
  • Цукор 0.5 кілограма

Приготування:

  1. Підготувати всі продукти. Для приготування повидла можна взяти переспілі й злегка пом’яті плоди. Груші добре промити водою від пильного нальоту. Тепер слід порізати плоди на шматочки, і вирізати серединку з насінням, видалити невеликі пошкодження. Покласти грушеву м’якуш на кухонні ваги та відміряти потрібну кількість.
  2. Далі необхідно подрібнити фрукти. Їх можна пропустити через м’ясорубку або протерти в блендері. За бажанням груші можна очистити від шкірки, а можна цього і не робити, тому, що після подрібнення шкірка не відчувається.
  3. Висипати грушеве пюре в підготовлену каструлю. Засипати масу цукром, добре перемішати до однорідного стану. Поставити спочатку на сильний вогонь, щоб довести до кипіння. Розмішати масу, щоб цукор повністю розчинився.
  4. Потім варити повидло на невеликому вогні приблизно 1 годину. Якщо маса не дуже густа, то можна проварити ще півгодини. А щоб повидло з груш не пригоріло на дні каструлі, потрібно періодично його розмішувати. Бажано скористатися дерев’яною ложкою або лопаткою.
  5. Для зберігання повидла знадобляться стерилізовані банки й кришки, тому дану процедуру потрібно провести заздалегідь. Вимкнути вогонь, акуратно розкласти по банках гаряче повидло і закупорити залізними кришками. Укрити вовняною хусткою, залишити до повного охолодження, приблизно на добу. Зберігається таке повидло в підвалі.

Повидло з груш має приємний ніжний смак і аромат, воно солодке і дуже смачне. Особливо добре поєднується така заготівля з дріжджовою випічкою. Можна використовувати для прикраси тістечок, або зварити кисіль з грушевого повидла.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close