Домашні консервиКонсервація

Тушонка з яловичини в духовці

Для консервування м’яса за допомогою тушкування є кілька способів. Одним із дієвих і надійних є приготування тушонки в духовці в банках. Пропонуємо рецепт тушонки з молодої яловичини в духовці.

Тушонка, заготовлена ​​таким способом, може зберігатися тривалий час без зміни своїх смакових якостей. Процес приготування тушкованого м’яса з молодої яловичини (телятини) особливо не відрізняється від інших видів м’яса. Але пам’ятайте, що телятина особливо нежирна, тому до неї потрібно додавати свиняче сало.

Інгредієнти:

  • Яловичина молода (до 6 місяців) 5,5 кілограмів
  • Свиняче сало 500 грамів
  • Сіль – за смаком, близько 2 чайних ложок на 1 кілограм
  • Перець чорний мелений за смаком

У кожну банку місткістю 1 літр:

  • Перець чорний горошком 8-10 штук
  • Лавровий лист 1-2 штуки

Приготування:

  1. М’якуш телятини вимийте, обсушити паперовим рушником або тканинною серветкою, щоб прибрати зайву вологу. Потім наріжте невеликими шматочками й перемішайте з сіллю і меленим перцем.
  2. Сало наріжте сумірними з м’ясом шматками.
  3. Банки місткістю 1 літр вимийте, стерилізуйте й обсушіть, металеві кришки прокип’ятіть.
  4. На дно кожної банки покладіть лавровий лист і горошини перцю, а потім 2-3 шматки сала.
  5. Далі банки заповніть підготовленою молодою яловичиною до плічок.
  6. Наповнені банки поставте в холодну духовку (краще на деко), накрийте кришками, у яких знято гумове кільце. А зверху покладіть вантаж (наприклад, камінчики). Вантаж необхідний для того, щоб в процесі тушкування кришки не піднімалися під впливом пару, сприяючи зайвому випару вологи.
  7. Увімкніть духовку на 110-125 градусів і тушкуйте 6 годин.
  8. Дістаньте банки з тушонкою з духовки, на кришки всуньте прокип’ячені й висушені гумові кільця і ​​щільно загорніть банки. Переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Паштет з телячої печінки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close