Домашні консервиКонсервація

Тушонка з баранини в домашніх умовах

У продажу є багато м’ясних консервів, але придбати неякісну тушкованку серед них — простіше простого. Пропонуємо вашій увазі рецепт тушкованки з баранини в домашніх умовах, щоб уберегтися від неякісної продукції.

Для приготування тушкованки крім м’яса і спецій вам знадобляться банки й каструля для стерилізації. Банки найкраще використовуйте місткістю 500-700 мл. Зберігати тушкованку найкраще в погребі чи іншому прохолодному місці. Для тушкованки купуйте філейну частину баранини великими шматками, або ж в нарізці.

Інгредієнти:

  • М’якуш баранини
  • Сіль за смаком

У кожну банку:

  • Лавровий лист 1-2 штуки
  • Перець духмяний горошком 5-7 штук
  • Часник 1 зубчик

Приготування:

  1. Вимийте і стерилізуйте необхідну кількість банок, кришки також стерилізуйте або прокип’ятіть.
  2. На дно кожної банки покладіть горошини перцю, очищений зубчик часнику, лавровий лист.
  3. Наріжте баранину, посоліть за смаком і наповніть нею банки до верху.
  4. Дно великої каструлі застеліть щільною тканиною або рушником, поставте в неї банки, накривши кришками. Залийте водою, щоб вона доходила по висоті банок приблизно нижче плічок, щоб уникнути попадання води всередину.
  5. Поставте каструлю на вогонь, доведіть воду до кипіння і на малому вогні стерилізуйте м’ясо в банках 6 годин. У міру випаровування підливайте в каструлю гарячу воду.
  6. Готову тушкованку вийміть з каструлі, щільно закупорте за допомогою ключа для консервування або загорніть гвинтовими кришками. Переверніть банки догори дном і залиште до повного охолодження, а потім приберіть в прохолодне місце на зберігання.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Маринований товстолоб

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close