З фруктівКонсервація

Сливи в сиропі на зиму

Сливи в сиропі на зиму зможе приготувати навіть починаюча домогосподарка. Варто тільки купити або назбирати пару кілограм стиглих слив – і у вас буде прекрасна солодка зимова заготівля. Якщо у вашому саду ростуть сливи, то вчасно їх зберіть і зробіть смачні заготовляння. Сливи для даного рецепту потрібно ретельно перебрати, викинути прим’яті та гнилі.

Інгредієнти:

  • Сливи – 2 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Вода – 3 л

Приготування:

  1. Зварити з води й цукру сироп. Закип’ятити воду, всипати туди цукор. Поки сироп буде закипати, помішати його кілька разів, щоб цукор на дні посуду не пригорів. Коли сироп закипить, зняти з вогню. Сироп готовий.
  2. Сливи вимити, перебрати. Скласти в банки й залити киплячим сиропом.
  3. Для даної заготівлі використовувати щільні, тверді сливи. Перезрілі сливи не підходять, тому, що вони роздавляться в банці й зовнішній вигляд заготівлі зіпсується. Скляні банки для заготівлі потрібно пропарити та висушити.
  4. Поставити банки зі сливами стерилізувати на 15 хвилин.
  5. Для тих, хто не знає, то банки потрібно стерилізувати в глибокій каструлі, а на дно викласти шматочок бавовняної тканини, щоб скляна тара не тріснула під час кипіння.
  6. Закатати сливи в сиропі закаточним ключем.
  7. Для консервації можна використовувати залізні кришки, а також кришки з різьбою під закручування.
    Дати банкам охолонути під теплою ковдрою мінімум 6 годин.
  8. Сливи в сиропі готові!

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close