КонсерваціяОгірки

Салат з огірків з часником на зиму

Салат з огірків з часником на зиму дозволить вам прилаштувати в справу всі огірки нестандартного розміру – занадто великі, криві й так далі, тобто ті, які в цілому вигляді не варто консервувати. Заготовили на цю зиму таких баночок ми чимало і всі розійшлися, обов’язково повторимо в наступному сезоні.

Інгредієнти:

  • Огірки 4 кілограми
  • Часник 100 грамів
  • Сіль 3 столові ложки
  • Цукор 3 столові ложки
  • Оцет 9% 200 мілілітрів
  • Соняшникова олія 250 мілілітрів
  • Перець чорний 10 грамів

Приготування:

  1. Вибираємо для приготування салату міцні, свіжі огірки, ретельно їх промиваємо. Нарізаємо огірки кружечками. Чистимо зубчики часнику від лушпиння. Потім рубаємо їх ножем на дрібні шматочки.
  2. Додаємо часник до огірків. Додаємо сіль. Додаємо цукор. Додаємо оцет і соняшникову олію. Додаємо чорний мелений перець. Перемішуємо все і залишаємо на пару годин.
  3. Після цього розкладаємо огірки по чистих простерилізованих банках. Я беру півлітрові банки, зручно, якщо вони однакового розміру. Після того, як огірки переклали в банки, в мисці залишилося від них багато рідини – сік від огірків плюс олія й оцет. Цю рідину виливаємо в банки, заповнюючи порожнє місце між огірками.
  4. Банки ставимо в широку низьку каструлю, зверху прикриваємо кришками.
  5. Заливаємо в каструлю воду, так, щоб вона діставала до верху банок, але ні в якому разі не потрапляла всередину них. Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо півлітрові банки 15 хвилин. Після цього закручуємо банки кришками й вкутуємо їх до повного охолодження.
  6. Прибираємо на зберігання в прохолодне місце. Повністю готовий цей салат буде через пару тижнів після закручування, так що раніше, ніж пройде цей час відкривати баночку на пробу не варто.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (4 оцінок, середнє: 4,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close