ВаренняКонсервація

Повидло з яблук і калини

Повидло з яблук і калини – незвичайне блюдо, яке наповнить ваш організм вітамінами в будь-який час року. Особливо актуально воно буде взимку. Так що не втрачайте часу, а скоріше беріться за приготування!

Повидло з яблук і калини готується з суміші пюре калини і яблук кисло-солодких сортів, які уварюють з цукром до густоти. Яблука багаті на пектин, тому їх найчастіше використовують для варіння повидла, желе, мармеладу, щоб консерви виходили щільної консистенції.

Дуже смачним виходить повидло з яблук з обліпихою, смородиною, сливою, грушею й іншими ягодами та фруктами, але особливим смаком відрізняється повидло з яблук з калиною. Воно має злегка гіркуватий присмак і дуже красивий колір. Таке повидло – відмінний десерт для сімейного чаювання.

Інгредієнти:

  • Яблука кисло-солодких сортів 1,3 кг
  • Калина свіжа 400 грам
  • Цукор 500 грам
  • Вода 1 стакан

Приготування:

  1. Калину знімаємо з гілочок і ретельно миємо.
  2. Викладемо ягоди в каструлю, заллємо окропом і витримаємо протягом 5-6 хвилин.
  3. Воду зливаємо, а ягоди протираємо через сито.
  4. Має вийти близько 300 г калинового пюре. Шкірку і насіння викидаємо.
  5. Яблука миємо, очищаємо від шкірки й насіння і розрізаємо на часточки.
  6. Краще скористатися спеціальним пристосуванням, за допомогою якого можна одночасно розрізати плоди на часточки й видалити серцевину.
  7. В процесі обробки яблук, щоб часточки не потемніли, викладемо їх в соляний розчин (на 1 л води – 2 чайні ложки солі). Тримати часточки в такому розчині потрібно не більше 1 години.
  8. Далі часточки промиємо, викладемо в варильну місткість, яка не окислюється і виливаємо 1 склянку води.
  9. Ставимо посуд на вогонь і при помішуванні роздавлюємо яблука в пюре.
  10. Протираємо масу через дрібне сито.
  11. Повинно вийти 1 кг яблучного пюре.
  12. Знову перекладаємо яблучне пюре в каструлю і додаємо пюре з калини.
  13. Суміш перемішуємо й уварюємо протягом 10 хвилин при постійному помішуванні.
  14. Додаємо цукор.
  15. Знову добре перемішуємо і, помішуючи, уварюємо повидло протягом 20 хвилин до загустіння. За 5 хвилин до готовності додаємо ванілін.
  16. Готове повидло не ллється з ложки струменем, а спадає густою масою.
  17. Повидло в гарячому вигляді розкладаємо в стерилізовані банки та залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження й утворення захисної скоринки.
  18. Охолоджене повидло закупорюємо і зберігаємо в прохолодному місці.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close