КонсерваціяПомідори

Помідори в томатному соку на зиму

Літньо-осіння городня пора славиться стиглими соковитими помідорами, якими бажано насолодитися не тільки в салатах, але і зробити зимові заготівлі. Пропонуємо вашій увазі вдалий рецепт консервованих помідорів в томатному соку на зиму.

Рецепт зручний тим, що сік для заливки помідорів в банках пропонується взяти з магазину. Це істотно скоротить час, адже не знадобиться готувати заливку в домашніх умовах, пропускаючи помідори через соковижималку, якій на вашій кухні може і не виявитися. Заготівлю – помідори на зиму в магазинному томатному соку – пропонуємо виконати способом зі стерилізацією.

Інгредієнти:

  • Помідори щільні, не великі 1,5 кілограми
  • Томатний сік магазинний 1,5 літри
  • Часник 3 зубчики
  • Оцтова есенція 3 чайні ложки
  • Сіль 1 столова ложка
  • Цукор 2 столові ложки
  • Чорний перець в зернах 10-12 штук

Приготування:

  1. Томатний сік вилийте в каструлю, всипте туди зерна чорного перцю, поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Коли сік закипить, додайте туди есенцію, цукор і сіль. Перемішайте томатну масу і знову доведіть до кипіння.
  2. Нехай кипить на слабкому вогні близько 10 хвилин, за цей час повністю розчиняться кристали солі й цукру.
  3. Тим часом ретельно вимийте банки, призначені для заготівлі, і стерилізуйте їх зручним для вас способом. Кришки прокип’ятіть у воді протягом 3-5 хвилин.
  4. Підготуйте овочі. Очистіть зубчики часнику і наріжте часточками. Щільні стиглі помідори невеликого розміру добре вимийте і покладіть в стерильні банки упереміш з часточками часнику.
  5. Залийте наповнені банки киплячим томатним соком, накрийте кришками. На дно великої каструлі застеліть щільну тканину, встановіть на неї наповнені банки, залийте окропом на ¾ висоти.
  6. Поставте каструлю на вогонь і стерилізують помідори 20-30 хвилин з моменту закипання води. Точний час стерилізації залежить від обсягу наповнених помідорами банок.
  7. Після закінчення зазначеного часу дістаньте банки з каструлі, щільно закупорте або закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.
  8. Помідори на зиму з томатним соком будуть готові до вживання вже через місяць. Використовуйте їх як буденну або святкову закуску. А заливку можна використовувати для приготування піджарки або соусу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кетчуп домашній

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close