КонсерваціяПомідори

Помідори в маринаді без оцту

Помідори в маринаді без оцту можна приготувати як на зиму, так і для щоденного застілля. Помідори за цим рецептом виходять дуже смачними з ароматом спецій. Вони чудово зберігаються і смак у них незрівнянний. В цьому випадку не потрібно переживати за те, що в маринаді присутній оцет, який подразнює слизову шлунка. Спосіб приготування мало чим відрізняється від традиційного, правда є ще один додатковий крок. Вже готові помідори стерилізуються в каструлі з водою. Всі перераховані в рецепті інгредієнти дуже доступні, тому пропоную приступити до приготування. І почнемо ми з помідор. Я вибираю солодкі сорти помідорів і за розміром не надто великі. Маленькі плоди помідор зручніше розкласти по банках, та й на столі вони виглядають цікавіше. Багато господинь примудряються великі помідори розрізати навпіл, але зізнаюся чесно, я так не пробувала.

Інгредієнти:

  • Помідори 3 кілограми
  • Часник 70 грамів
  • Кріп 10 грамів
  • Перець чорний горошок 10 грамів
  • Лавровий лист 6 штук
  • Вода 1 літр
  • Харчова йодована сіль 1 столова ложка
  • Цукор 2 столові ложки
  • Перець гіркий 1 штука
  • Листя вишні 3 штуки
  • Листя смородини 3 штуки

Приготування:

  1. Помідори необхідно добре промити під проточною водою, видалити плодоніжки й обсушити.
  2. На смак і аромат готового продукту будуть впливати такі інгредієнти: в обов’язковому порядку вам потрібно кріп, часник, гострий пекучий перець. Я ще додаю листя смородини й вишні, чорний перець горошком і лавровий лист. Можна ще додати гвоздику, але не у великій кількості. Оскільки у гвоздики досить своєрідний смак.
  3. Підготувавши всі необхідні інгредієнти, займемося банками. Ретельно миємо банки й кришки й в обов’язковому порядку їх стерилізуємо. Я зазвичай стерилізують банки в духовці. Виставляю невелику температуру (до 110 градусів), на решітку встановлюють банки з кришками й стерилізують 10-15 хвилин. Як тільки банки будуть готові розкладаємо наші спеції: часник, кріп, листя смородини й вишні, пекучий червоний перець. І тільки потім заповнюємо банку помідорами, злегка її струшуючи, щоб помістилося якнайбільше помідор.
  4. Для розсолу на один літр води вам знадобитися одна столова ложка солі й дві столові ложки цукру. Розсіл повинен закипіти, додати чорний перець і лавровий лист, і прокип’ятити його 5 хвилин.
  5. Далі розливаємо його по банках і закриваємо банки кришками. Вміст має злегка охолонути. Потім візьміть велику каструлю, на дно її викладіть марлю або старий рушник і встановіть банки. У каструлю влити теплу воду і відправити її на плиту. Як тільки закипить вода, зменште вогонь і стерилізувати помідори 20-25 хвилин.
  6. Акуратно дістати банки, укласти їх кришкою вниз і залишити в такому положенні до повного охолодження. Помідори в маринаді без оцту готові. Подавати їх можна як закуску або до основної страви.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мариновані помідори з аличею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close