Варення й джемиКонсервація

Персикове повидло з лимоном

Персикове повидло з лимоном — відмінна альтернатива персиковому варенню на зиму. Повидло з персиків готується абсолютно нескладно, воно виходить в міру густим, в міру солодким, повітряним і неймовірно смачним. Готове повидло можна додавати в будь-яку випічку: пироги, булочки, печиво. Персикове повидло можна подати до чаю з млинцями й оладками. Я готую таке повидло в великій кількості й використовую його безпосередньо для солодких десертів. Рецепт його приготування неймовірно простий і для його приготування буде потрібно не так-то й багато інгредієнтів. Персики на повидло підійдуть будь-які, і лисі й волохаті (їх ще називають інжировими персиками). Найкраще для повидла вибирайте переспілі м’які персики.

Інгредієнти:

  • Персик 500 грамів
  • Цукор 350 грамів
  • Вода 200 мілілітрів
  • Лимонний сік 20 мілілітрів
  • Лімончело 5 мілілітрів

Приготування:

  1. Персики помити під проточною водою й обсушити. Зняти з них шкірку і нарізати на невеликі шматочки.
  2. Часточки персиків перекласти в каструлю або сотейник з товстим дном, залити 200 мл води й відправити на плиту. Варити персики на середньому вогні, регулярно помішуючи протягом 70-80 хвилин. Персики розваряться і будуть дуже м’якими.
  3. По готовності персики злегка остудити, а потім відкинути на друшляк. Сік від персиків можна використовувати для просочення коржів, а саму м’якуш потрібно буде перетерти через сито. Можна скористатися занурювальним блендером і пробити персики до стану пюре.
  4. Додати цукор і сік половинки лимона. Все добре перемішати. Відкласти посуд з пюре в сторону.
  5. Цукор повинен повністю розчинитися. Потім пюре перелити в сотейник. Перед тим як відправити вварюватись повидло, додати 1 столову ложку лімончело. І лимонний сік і лімончело додадуть готовому повидлу ароматний смак і приємну кислинку.
  6. Персикове повидло відправити на плиту. Уварити його до загустіння на середньому вогні, постійно помішуючи. У мене на це пішло 1.5 години.
  7. Підготувати банки. Їх потрібно буде промити, обсушити й простерилізувати. Я роблю це в мікрохвильовій печі. Якщо ви плануєте зберігати повидло в холодильнику, то стерилізувати банки не обов’язково. Персикове повидло з лимоном остудити й розкласти по банках. Повидло можна використовувати вже за призначенням.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з вишні й аґрусу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close