Персикове повидло з лимоном

Персикове повидло з лимоном — відмінна альтернатива персиковому варенню на зиму. Повидло з персиків готується абсолютно нескладно, воно виходить в міру густим, в міру солодким, повітряним і неймовірно смачним. Готове повидло можна додавати в будь-яку випічку: пироги, булочки, печиво. Персикове повидло можна подати до чаю з млинцями й оладками. Я готую таке повидло в великій кількості й використовую його безпосередньо для солодких десертів. Рецепт його приготування неймовірно простий і для його приготування буде потрібно не так-то й багато інгредієнтів. Персики на повидло підійдуть будь-які, і лисі й волохаті (їх ще називають інжировими персиками). Найкраще для повидла вибирайте переспілі м’які персики.
Інгредієнти:
- Персик 500 грамів
- Цукор 350 грамів
- Вода 200 мілілітрів
- Лимонний сік 20 мілілітрів
- Лімончело 5 мілілітрів
Приготування:
- Персики помити під проточною водою й обсушити. Зняти з них шкірку і нарізати на невеликі шматочки.
- Часточки персиків перекласти в каструлю або сотейник з товстим дном, залити 200 мл води й відправити на плиту. Варити персики на середньому вогні, регулярно помішуючи протягом 70-80 хвилин. Персики розваряться і будуть дуже м’якими.
- По готовності персики злегка остудити, а потім відкинути на друшляк. Сік від персиків можна використовувати для просочення коржів, а саму м’якуш потрібно буде перетерти через сито. Можна скористатися занурювальним блендером і пробити персики до стану пюре.
- Додати цукор і сік половинки лимона. Все добре перемішати. Відкласти посуд з пюре в сторону.
- Цукор повинен повністю розчинитися. Потім пюре перелити в сотейник. Перед тим як відправити вварюватись повидло, додати 1 столову ложку лімончело. І лимонний сік і лімончело додадуть готовому повидлу ароматний смак і приємну кислинку.
- Персикове повидло відправити на плиту. Уварити його до загустіння на середньому вогні, постійно помішуючи. У мене на це пішло 1.5 години.
- Підготувати банки. Їх потрібно буде промити, обсушити й простерилізувати. Я роблю це в мікрохвильовій печі. Якщо ви плануєте зберігати повидло в холодильнику, то стерилізувати банки не обов’язково. Персикове повидло з лимоном остудити й розкласти по банках. Повидло можна використовувати вже за призначенням.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з вишні й аґрусу