Домашні консервиКонсервація

Оселедець з цибулею в лляній олії

Лляну олію, що містить багато корисних речовин, можна використовувати для приготування багатьох страв – салатів, закусок, каш і маринадів. Чому б не спробувати її для заливки риби, як чудове доповнення та природний консервант?

Пропонуємо вашій увазі відмінний рецепт оселедця з цибулею в лляній олії. З приготуванням її впорається навіть починаюча господиня. І витрачений час з лишком відшкодується чудовим смаком делікатесу. Банка оселедця в олії в холодильнику стане відмінним доповненням до домашнього меню і закускою на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Філе оселедця 600 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 велика головка
  • Лляна олія холодного віджиму 250 мілілітрів
  • Сіль, перець чорний мелений за смаком
  • Перець духмяний 4-6 горошин
  • Лавровий лист 2 штуки

Приготування:

  1. Перш ніж почати приготування оселедця, перевірте, наскільки він солоний. Залежно від ступеня солоності, може бути прийнято рішення про вимочування.
  2. Занадто солону рибу вимочують у воді протягом доби, двічі міняючи воду. Якщо оселедець не дуже солона – вимочуйте кілька годин. Малосолону рибу досить сполоснути в холодній воді.
  3. Вимочену або промиту рибу відіжміть від надлишку води, обсушити на паперовому рушнику, наріжте шматочками й складіть в миску. Злегка посипте чорним перцем свіжомеленим.
  4. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями, півкільцями або кубиками (як вам подобається). Складіть в окрему миску, посипте 1 чайною ложкою солі, перемішайте і залиште на 20 хвилин – це пом’якшить її.
  5. Після закінчення зазначеного часу, залийте цибулю окропом, а потім ретельно промийте її, відкинувши на друшляк.
  6. Для заготівлі ви можете використовувати 1 банку місткістю 1 літр або дві банки місткістю 500 мілілітрів. Викладайте послідовно шари оселедця і цибулі. Додайте лавровий лист, горошини перцю.
  7. Залийте оселедець з цибулею лляною олією. Через кілька хвилин перевірте, чи не потрібно долити ще, коли олія розподілиться між шматочками риби – оселедець і цибуля повинні бути повністю покриті олією.
  8. Оселедець з цибулею в лляній олії закрийте кришкою (кришками) і приберіть на зберігання в холодильник.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Свиняча тушонка в домашніх умовах

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close