КонсерваціяОгірки

Пікантні мариновані огірки по-болгарськи

Влітку, в сезон буйного розростання зелених огірків на грядках, важливо не забути зробити з них заготівлі на зиму. Пропонуємо вашій увазі цікавий рецепт маринованих огірків по-болгарськи. Така чудова закуска порадує вас, вашу сім’ю і гостей вишуканим смаком.

А приготувати такі огірки зовсім не складно і доступно, маючи на увазі, що влітку і восени ціни на овочі невисокі. Для заготівлі як інгредієнт вказана приправа для засолювання і маринування огірків. Такі приправи є в продажу в достатній кількості від різних виробників.

Інгредієнти:

  • Огірки корнішони довгі близько 2,5 кілограма
  • Приправа для маринування огірків 1 пакет
  • Часник 1 головка
  • Корінь імбиру 50 грамів
  • Білий винний оцет 6% 300 мілілітрів
  • Цукор 150 грамів (3/4 склянки)
  • Сіль морська 50 грамів
  • Вода 1,75 літра
  • Перець меланж в зернах 1 столова ложка

Приготування:

  1. Для заготівлі відберіть молоденькі тонкі, але довгі огірки, щоб їх довжини вистачало на висоту півлітрової банки. Ретельно вимийте огірки в проточній холодній воді, обріжте кінчики з обох сторін і кожен огірок розрізати вздовж на 4 частини. Вийдуть довгі тонкі скибочки.
  2. Зі свіжого імбиру зіскребіть тонкий шар шкірки. Очищений корінь наріжте тонкими пластинками. Головку часнику розділите на зубчики, почистьте від лушпиння і наріжте часточками.
  3. Приготуйте пряний маринад. Для цього налийте в каструлю воду, додайте цукор, оцет, приправу для маринування, сіль. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть при помішуванні близько 5 хвилин.
  4. Банки місткістю 500 мл ретельно вимийте і стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип’ятити у воді й обсушити.
  5. На дно кожної банки розподіліть зубчики часнику, пластинки імбиру, горошини суміші перцю. Потім щільно заповніть підготовленими скибочками огірків, встановлюючи їх вертикально.
  6. Огірки в банках обережно залийте киплячим маринадом, герметично закупорте або закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном і накрийте ковдрою до повного охолодження.
  7. Пікантні мариновані огірки по-болгарськи приберіть на зберігання в холодильник, льох або інше холодне приміщення, де вони будуть готові до вживання вже через тиждень.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Хрусткі огірочки по-болгарськи на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close