ЗакускиКонсерваціяОгіркиХолодні закуски

Мариновані огірочки

У наших співвітчизників мариновані огірочки займають провідні позиції серед закусок. Вони входять в основу салатів, других і перших страв. Завдяки мінімальній калорійності й порівняно низькій кількості солі в складі огірки вважаються дієтичними. Їх їдять для підвищення артеріального тиску, нормалізації травних процесів і навіть схуднення. Тому рецепти популярної консервації необхідно обов’язково вивчити.

Інгредієнти:

  • Парасольки кропу 4 штуки
  • Огірки 10-12 штук
  • Часник 3 зубчики
  • Хрін в листі – 1 штука
  • Перець горошком 8 штук
  • Стручковий червоний перець – на смак і розсуд.

Приготування:

Заливка готується з тим розрахунком, що на 1 літр води відводиться 30 грамів грубої солі.

  1. Спочатку огірочки необхідно підготувати. Бажано брати екземпляри середнього і меншого розміру, щоб просол проходив рівномірно і швидко. Промийте овочі, позбудьтеся від кінчиків.
  2. Щоб огірочки завжди залишалися твердими, вибирайте міцні плоди. Якщо ж вони злегка мляві, замочіть їх на пару годин у холодній воді. Тоді після засолювання ви отримаєте хрустку, соковиту закуску.
  3. Кріп за рецептурою вказано приблизно, 4 парасольки – це приблизно 2-3 гілочки. Можна збільшити кількість пропорційно за своїм бажанням. Часникові зубки звільніть від лушпиння, промийте, порубаєте слайсами досить тонко.
  4. За традиційною рецептурою додається стручковий перець. Але якщо ви не любите гострі закуски, його можна не використовувати. Не потрібно додавати цілісний чилі, досить невеликої скибочки.
  5. Приготуйте вогнетривкий посуд для варіння. Якщо ви вибрали огірочки середнього або невеликого розміру, вистачить води в кількості 1-1,3 літра. Влийте рідину в каструлю і чекайте початку бурління.
    Коли цей стан буде досягнуто, всипте сіль і починайте інтенсивно перемішувати. Для додання легкої солодкуватості дозволяється додати цукор в тій же кількості, що і сіль.
  6. Коли рідина закипить, вимкніть вогонь. На дно місткості викладіть кріп, часник, перець, зверху огірочки, знову прикрийте парасольками кропу і листочками хрону. Залишайте прес з широкою з розміром тарілки, зверху встановіть трилітрову банку з водою (для ваги).
  7. Всі складові необхідно залишити до повного охолодження, бажано почекати ніч. Потім огірочки прибираються в холод і вже там доводяться до готовності. Приблизно через 5 годин їх можна їсти.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close