ЗакускиЗакуски з овочівОгірки

Ароматні малосольні огірки

Інгредієнти:

  • Листя вишні 7 штук
  • Листя смородини 7 штук
  • Кріп в парасольках 9 штук
  • Огірок середній – за фактом (скільки влізе в банку 3 літри)
  • Гвоздика в бутонах 5 штук
  • Перець горошком 12 штук
  • Лист хрону 1 штука
  • Часнику 3 зубчики
  • Стручковий чилі – за фактом

Приготування:

Для заливки потрібно близько 2 столових ложок цукру, 3 столових ложок солі, 1,5 літра води.

  1. Засолювання здійснюється в місткості розміром 3 л, тому кількість овочів необхідно брати за фактом. Вибирайте не дуже великі плоди, їх необхідно завчасно вимити й звільнити від кінчиків.
  2. Починайте підготовку зелені. Її потрібно промити, викласти окремо на піднос, щоб все знаходилося під рукою. Якщо немає листя, наприклад, вишні, замініть їх листям малини.
  3. За рецептурою йдуть парасольки кропу, але допускається використання абсолютно будь-яких частин. Хрін вимийте, поріжте тонкими рівними смужками.
  4. Зазвичай засолювання проводиться з додаванням невеликої кількості стручкового перцю, можете пропустити цей інгредієнт, якщо не любите гостре. Хоча невеликий шматочок не зашкодить.
  5. Часникові зубки звільніть від лушпиння, почистіть, поріжте. Візьміть банку обсягом три літри, проведіть її стерилізацію. Аналогічним чином зробите з кришками.
  6. Після стерилізації починаємо укладання. Щільно один до одного утрамбуйте огірки побільше першим шаром. Другим поруч йдуть середні екземпляри, потім в самому верху маленькі. Між шарами утрамбовують зелень з часником і спеціями.
  7. Червоний перець укладається рівно посередині, не внизу, не вгорі. У такій послідовності наповнюється вся банка. В обов’язковому порядку зверху повинні знаходитися горошини перцю.
  8. Тепер починаємо варіння розсолу. З’єднуємо сіль з цукром і водою, ставимо на малий вогонь і уварюємо до розчинення крупинок. Після цього заливку можна вважати готовою.
  9. У гарячому вигляді вона розливається по місткостях під саму горловину. Кількість витраченого розсолу залежить від того, як щільно ви провели трамбування огірочків. На місткість 3 літри піде близько 1,3-1,5 літри заливки.
  10. Прикрийте банку тарілкою і зверху встановіть що-небудь важке. Витримайте закуску в такому вигляді всю ніч. Вранці ви помітите, що овочі змінилися у відтінку. Можете знімати пробу, зберігайте готове частування в холоді.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close