КонсерваціяОгірки

Огірки з виноградом на зиму

Продовжуючи заповнювати полки своєї комори смачними й корисними заготівлями, не забудьте про заготівлю огірків на зиму з виноградом. Така оригінальна закуска порадує вас в зимову пору цікавим насиченим смаком огірків, винограду і навіть розсолу.

Рецепт цієї заготівлі цінний тим, що передбачає процес консервування без стерилізації й без оцту в списку інгредієнтів. Кількість спецій і трав, зазначених в рецептурі, ви можете змінювати на свій розсуд і смаковим вподобанням. Для заготівлі найкраще підійде кислий виноград, на 1 кг огірків — приблизно 100 грамів винограду.

Інгредієнти:

Огірки молоденькі, невеликого розміру

У кожну банку місткістю 1 л:

  • Ягоди винограду 1-2 жмені
  • Червоний перець гострий шматочок стручка
  • Лист хрону 1 штука
  • Парасольки кропу 1-2 штуки
  • Часник 2-3 зубчики
  • Перець чорний горошком 5-7 штук
  • Перець духмяний горошок 3-5 штук
  • Лавровий лист 1-2 штуки

Для розсолу на 1 л води:

  • Вода 1 літр
  • Сіль 1,5 столової ложки
  • Цукор 3 столові ложки

Приготування:

  1. Молоденькі огірки невеликого розміру, відібрані для заготівлі, добре вимийте, потім залийте холодною водою і залиште вимочувати на 2-6 годин. В процесі вимочування зі шкірки йде гіркота, а огірки набувають міцну пружність.
  2. Тим часом вимийте банки й стерилізуйте їх зручним для вас способом, кришки прокип’ятити й обсушити.
  3. У замочених огірків обріжте загрубілі кінчики. Виноград ретельно вимийте холодною водою і відокремте ягоди від гілочки. Листя хрону наріжте на більш дрібні шматки.
  4. На дно кожної стерильної банки місткістю 1 літр укладіть лист хрону, часник, нарізаний на часточки, горошини чорного і запашного перцю, кріп, лавровий лист, шматочок гострого перцю. Щільно укладіть підготовлені огірки приблизно на 2/3 об’єму банки. Зверху насипте ягоди винограду, намагаючись не придушити їх.
  5. Залийте вміст банок окропом, накрийте кришками й почекайте, щоб банки охололи до такої міри, щоб не обпікали руки. Після цього злийте воду з банок і заміряйте її об’єм.
  6. Перелийте відміряну воду в каструлю, додайте пропорційну кількість цукру і солі, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть кілька хвилин до розчинення кристалів.
  7. Залийте приготованим розсолом банки з огірками й виноградом, щільно закупорте їх або закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.
  8. Вранці остиглі банки огірків з виноградом на зиму заберіть в комору з кімнатною температурою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Як замаринувати огірки без стерилізації

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close