КонсерваціяОгірки

Огірки в томатному соусі

Ну що ж, прийшов час знайомити вас безпосередньо з самими процесом. Цей варіант простий і вимагає мінімальну кількість продуктів. Так що читаємо уважно і йдемо закривати баночки:).

Інгредієнти:

  • Огірки 1 кілограм
  • Помідори 2,5 кілограма
  • Сіль, цукор за смаком
  • Часник, спеції за смаком і бажанням
  • Столовий оцет 1 чайна ложка на літрову банку.

Приготування:

  1. В першу чергу потрібно приготувати томатний сік. Для цього візьміть стиглі помідори, можна навіть брати трохи підім’яті й в деяких місцях зіпсовані. Промийте плоди, зніміть все зайве і видаліть шкірку. Зробіть томатний сік в соковижималці, або пропустіть помідори через терку або м’ясорубку.
  2. Отриманий сік можете процідити від насіння і беріться його варити, щоб він перестав пінитися.
  3. Також заздалегідь підготуйте огірки. Виберіть свіжі плоди середніх розмірів і замочіть їх на кілька годин у холодній воді.
  4. Після замочування ще раз промийте овочі та зріжте хвостики.
  5. Підготовлені огірочки укладіть приблизно до середини банки, щоб залишилося достатньо місця для соку.
  6. Томатний сік знову закип’ятити, залийте ним заготівлі в банках. Накрийте місткості кришками й залиште все на 15-20 хвилин. Далі злийте сік назад в каструлю.
  7. Тепер проваріть сік вже з додаванням цукру і солі, а також спецій (чорний запашний перець) і меленого часнику. Залийте огірочки киплячим соком і додайте в кожну банку оцет. Потрібно відразу ж закатати місткості й перевернути їх. Укутайте теплим рушником і залиште до повного охолодження.
  8. Ось і все, ваша унікальна хрустка закуска готова до зберігання. Думаю, у вас вже потекли слинки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Огірки по-болгарськи з гірчицею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close