КонсерваціяОгірки

Огірки на зиму з французькою гірчицею

Навіть якщо ви вже заготовили огірки на зиму, варто спробувати ще кілька варіантів цього популярного засолювального овоча. Пропонуємо вашій увазі вдалий рецепт огірків на зиму з французькою гірчицею, смак і хрусткі якості яких сподобаються вам і вашим гостям.

Мариновані огірки з французькою гірчицею пропонується заготовлювати способом зі стерилізацією. В результаті маринування огірки з гірчичною заливкою придбають пікантний пряний смак. Огірки, заготовлені в такий спосіб можуть використовуватися як самостійна закуска на вечірках, на додаток до других страв і гарнірів, на бутербродах. Інгредієнти розраховані приблизно на 5 банок місткістю 900 мілілітрів.

Інгредієнти:

  • Огірки близько 2,5 кілограми

Для заливки:

  • Вода 1,2 літра
  • Оцет 9% 300 мілілітрів
  • Цукор 1 склянка з гіркою
  • Сіль (краще гімалайська) 3 столові ложки
  • Французька гірчиця 6 столових ложок

Спеції:

  • Запашний перець 10 штук
  • Насіння гірчиці 2 і ½ чайної ложки
  • Чорний перець в зернах 25 штук
  • Часник 5 зубчиків
  • Корінь хрону шматочок близько 10 см
  • Парасольки кропу 5 штук

Приготування:

  1. Огірки, призначені для заготівлі, вимийте, а потім замочіть в холодній воді на 4-6 годин, а то і на ніч зі зміною води 1-2 рази. Такі водні процедури додадуть огіркам хрусткі властивості.
  2. Після замочування кожен огірок розрізати вздовж на вісім частин. Менші особини можете розрізати на четвертинки, а то і половинки. Вимийте, ошпарте й обсушіть банки, в яких плануєте маринувати огірки.
  3. У кожну банку на дно покладіть 2 зерна запашного перцю, ½ чайної ложки насіння гірчиці, 5 зерен чорного перцю, очищений зубчик часнику (можете розрізати на 2 часточки), шматочок кореня хрону близько 2 см (можете розрізати навпіл), парасольку кропу. Заповніть банки з прянощами й спеціями на дні скибочками огірків.
  4. Приготуйте маринадну заливку. У каструлю налийте воду, додайте оцет, цукор, сіль і французьку гірчицю. Перемішайте все разом. Отриманою холодною заливкою заповніть банки з огірками, накрийте кришками.
  5. Поставте банки в каструлю з застеленою щільною тканиною на дні, залийте воду на ¾ висоти, поставте каструлю на вогонь і стерилізуйте банки 10 хвилин при слабкому кипінні з моменту закипання води.
  6. Потім щільно закупорте банки або закрутіть гвинтовими кришками й переверніть догори дном до повного охолодження. Огірки в французької гірчиці можна зберігати при кімнатній температурі в темній коморі. Відкриту банку з огірками перенесіть в холодильник до використання.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мариновані огірки по-болгарськи

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (5 оцінок, середнє: 4,20 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close