Інші заготівліКонсервація

Маринований перець чилі

Маринований перець чилі на зиму — це відмінна закуска для тих, хто любить їжу гостріше. Такий перець добре підходить до смажених, варених і тушкованих страв, надаючи їм гостроту і пікантність. Також можна вживати маринований перець як закуску до міцних напоїв. Для маринування найкраще взяти молоді й не дуже довгі перчики. Дуже гарно виглядатиме, якщо взяти червоні й зелені стручки. Приготувати перець досить просто, хоча і займає досить багато часу. Спочатку перебираємо перець, прибираємо зіпсовані й підгнилі. Добре миємо перець і відрізаємо довге стебло.

Інгредієнти:

  • Перець чилі 20 штук
  • Вода 1 літр
  • Цукор 100 грамів
  • Харчова сіль 30 грамів
  • Оцет 9% 70 мілілітрів
  • Часник за смаком
  • Перець духмяний за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Кріп за смаком
  • Лавровий лист за смаком

Приготування:

  1. Стерилізуємо банки й кладемо в них по 2 – 3 зубчики часнику, очищеного від лушпиння, по кілька горошин чорного і запашного перцю, 1 – 2 лаврових листки й трохи стебел кропу. За бажанням також можна покласти в банки невеликий шматочок очищеного кореня хрону, листя вишні й чорної смородини, насіння кропу.
  2. Вертикально укладаємо в банки стручки гострого перцю, не сильно притискаючи їх один до одного. Заливаємо в банки гарячу кип’ячену воду до верху, прикриваємо кришкою, не закручуючи й залишаємо, поки банки не охолонуть до такого ступеня, щоб їх можна було спокійно взяти в руки.
  3. Коли банки охолонуть, акуратно переливаємо з них воду в каструлю. Доводимо воду до кипіння і ще раз розливаємо її по банках з перцем. Також прикриваємо кришкою і знову залишаємо до охолодження.
  4. Знову зливаємо воду з банок, одночасно вимірюючи її обсяг. На підставі того, скільки води вийшло, пропорційно додаємо в неї сіль, цукор, додаємо ще трохи, приблизно 100 мілілітрів кип’яченої води.
  5. Доводимо розсіл до кипіння і як тільки вода закипить, вливаємо в неї оцет.
  6. Розливаємо киплячий маринад по банках до верху, щоб весь перець був покритий водою.
  7. Щільно закручуємо банки простерилізованими кришками, перевертаємо їх догори дном і укутуємо теплим рушником або ковдрою. Ми залишаємо банки в такому положенні, поки вони повністю не охолонуть.
  8. Приблизно через тиждень маринований перець чилі буде готовий і його можна буде подавати до столу.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close