КонсерваціяОгірки

Мариновані огірки з морквою

Способів заготовити смачні огірки на зиму відомо чимало. Але домашні господині винаходять все нові цікаві варіанти. Пропонуємо простий доступний рецепт заготівлі маринованих огірків з морквою, які мають відмінний смак і барвистий зовнішній вигляд і здатні прикрасити святковий стіл.

Кількість продуктів, вказана в рецептурі, подано з розрахунком на одну банку місткістю 500 мілілітрів. Тому, якщо ви вирішите заготовлювати більшу кількість банок, кількісні показники слід помножити на їх число. Банки, призначені для заготівлі, стерилізують будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип’ятіть.

Інгредієнти на банку 500 мілілітрів:

  • Огірки свіжі молоді 2-3 штуки
  • Морква 1 штука
  • Часник 2 зубчики
  • Кріп 1 парасолька
  • Перець гіркий червоний 2 колечка від стручка
  • Перець чорний в зернах 3 штуки

Для маринаду:

  • Сіль 1 чайна ложка
  • Цукор 2 чайні ложки
  • Оцет 9% 1 столова ложка
  • Вода 200 мілілітрів

Приготування:

  1. Підготуйте зазначені в списку інгредієнти. Огірки для заготівлі краще взяти молоденькі, з ніжною зеленою шкіркою і несформованими насінням. Шматочки стручка гіркого перцю (кілька кілець) можна взяти з насінням або без них, в залежності від більшої або меншої гостроти заготівлі, яку бажаєте мати.
  2. Огірки й моркву ретельно промийте. Моркву очистіть від шкірки й наріжте кружальцями. Огірки наріжте кружальцями, не очищаючи від шкірки. Зубчики часнику очистіть від лушпиння. Для нарізування моркви та огірків можна використовувати фігурний ніж.
  3. На дно попередньо стерилізованої банки місткістю 500 мілілітрів покладіть парасольку кропу, очищені зубчики часнику, кільця гіркого перцю і чорний перець в зернах. Якщо зубчики часнику занадто великі, допустимо розрізати їх на кілька часточок.
  4. Заповніть банку упереміш огірковими й морквяним кружками до самого горлечка.
  5. Приготуйте маринад – закип’ятіть 200 мілілітрів води, розчиніть в ній сіль і цукор, доведіть до кипіння і влийте оцет. Залийте підготовленим маринадом вміст банки до верху, накрийте банку кришкою і стерилізуйте в каструлі з гарячою водою 10 хвилин з моменту закипання. Не забудьте перед стерилізацією на дно каструлі простелити щільну тканину, щоб банка не лопнула.
  6. Дістаньте банку з каструлі й щільно закупорте ключем.
  7. Закриту банку з овочевим маринадом переверніть догори дном і залиште до повного охолодження, а потім приберіть на зберігання в темне прохолодне місце. Заготівлю маринованих огірків з морквою можна використовувати взимку як самостійну закуску або на додаток м’ясних страв, гарнірів або просто з картоплею.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Хрусткі огірки з гірчицею на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close