КонсерваціяОгірки

Мариновані огірки з гвоздикою на зиму

Для любителів пряних смакових і ароматних відтінків в заготівлях пропонуємо рецепт маринованих огірків з гвоздикою на зиму, які порадують вас взимку апетитним хрускотом і приємним насиченим букетом спецій.

Пряні мариновані огірки вважаються найпопулярнішою зимовою закускою. Їх можна подати до картоплі або на додаток до м’ясних страв або гарнірів. Є багато способів заготівлі огірків. У пропонованому варіанті разом з основним набором листя і спецій додаються бутончики гвоздики, надаючи огіркам особливі пряні нотки.

Інгредієнти:

Огірки молоденькі засолювальних сортів 3 кг (чи скільки буде потрібно)

У кожну банку місткістю 1 л:

  • Парасольки кропу 1-2 штуки
  • Листя вишні 2-3 штуки
  • Листя чорної смородини 3-4 штуки
  • Листя хрону 1 штука
  • Часник 2-3 зубчики
  • Лавровий лист 1-2 штуки
  • Чорний перець горошок 3-5 штук
  • Запашний перець горошок 2-3 штуки
  • Гвоздика 3-5 штук

Для маринаду на 1 л:

  • Вода 1 літр
  • Сіль 3 столові ложки
  • Цукор 1 столова ложка
  • Оцет 9% 3 столові ложки

Приготування:

  1. Якщо для заготівлі будете використовувати свої огірки, то бажано зірвати їх не менше ніж за добу до заготівлі. Залийте відібрані огірки холодною водою і залиште на 1 годину, а то й більше, щоб вони набралися вологи.
  2. Тим часом вимийте банки й стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом, найпростіший варіант — потримати над парою кілька хвилин.
  3. Вимийте листя, призначене для заготівлі. Листочки вишні й смородини відокремте від гілочок, листя хрону наріжте великими смужками. Почистьте зубчики часнику від лушпиння і наріжте кожен з них на 2-3 часточки. Відрахуйте необхідну кількість спецій.
  4. Кріп, листя вишні й смородини, хрін і лавровий лист покладіть на дно банок. Заповніть банки огірками, обрізавши попередньо кінчики. Для оптимального укладання спочатку розміщуйте в банку більші огірки й доповніть до верху маленькими.
  5. Рецепт передбачає заготівлю способом потрійної заливки. Перший раз залийте огірки в банках окропом, накрийте кришками й залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду в каструлю.
  6. Додайте в воду сіль і цукор, поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і залийте огірки в банках вдруге. Накрийте кришками й залиште на 20 хвилин. Знову злийте розсіл в каструлю. Додайте в банки зубчики часнику, горошини перцю і гвоздику.
  7. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння, влийте оцет. Зніміть каструлю з вогню, залийте отриманим маринадом огірки в банках і щільно закупорте або закрутіть гвинтовими кришками. Переверніть банки догори дном до повного охолодження.
  8. Заготовлені мариновані огірки з гвоздикою на зиму можна зберігати при кімнатній температурі в затемненому приміщенні, але в прохолодному приміщенні вони придбають велику хрусткість.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Огірки на зиму з морквою і цибулею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close