КонсерваціяОгірки

Мариновані огірки по-польськи

Якщо ви не проти експериментів з новими смаками й способами заготівлі овочів на зиму, пропонуємо вам скористатися оригінальним рецептом маринованих огірків по-польськи, щоб мати у своїй коморі відмінну закуску для буднів і свят.

Із зазначеної в рецепті кількості огірків та інших інгредієнтів виходить 8 банок чудових маринованих огірків місткістю 900 мл. Закуска має сенсаційний смак, тому, якщо ще не закінчився сезон огірків, біжіть на ринок ще за однією-двома порціями хрустких інгредієнтів. Успіхів вам!

Інгредієнтів:

  • Невеликі молоденькі огірки одного розміру 4 кілограми
  • Парасольки кропу 8 штук
  • Листя хрону 3-4 штуки
  • Морква 3-4 штуки
  • Часник 2-3 головки
  • Корінь імбиру (в пластинках) 8 шматочків близько 1 см завтовшки
  • Гірчиця біла 1 упаковка (25 грамів)
  • Лавровий лист 8 штук
  • Куркума 1 столова ложка (потроху в кожну банку)
  • Запашний перець горошок по 3-5 штук в кожну банку
  • Суміш перцю 4 чайні ложки (по ½ чайної ложки в кожну банку)

Для оцтової заливки:

  • Вода 2 літри
  • Оцет 10% 2 склянки
  • Цукор 1-2 склянки
  • Сіль 2 столові ложки з гіркою

Приготування:

  1. Відібрані для заготівлі огірки, парасольки кропу і листя хрону вимийте під холодною проточною водою. Моркву почистьте від шкірки й наріжте тонкими кружальцями. Зубчики часнику почистьте від лушпиння і поріжте часточками. Корінь імбиру почистьте від шкірки й наріжте тонкими пластинками.
  2. Банки, призначені для заготівлі, ретельно вимийте і стерилізуйте зручним для вас способом. Кришки прокип’ятіть.
  3. На дно кожної банки покладіть по половинці листка хрону, парасольки кропу, кілька зубчиків часнику, кілька гуртків моркви, пластинку імбиру. Додайте спеції: гірчицю білу, куркуму, запашний і суміш перців.
  4. Заповніть кожну банку до верху підготовленими огірками. Приготуйте маринад. Для цього налийте в каструлю воду, додайте оцет, цукор і сіль, поставте каструлю на вогонь, доведіть маринад до кипіння і залийте ним банки з огірками й спеціями.
  5. Накрийте банки кришками, встановіть в каструлю з щільною тканиною і залийте теплою або гарячою водою на ¾ висоти банок.
  6. Поставте каструлю з банками на вогонь, доведіть воду до кипіння і стерилізуйте 5-7 хвилин з моменту закипання, коли вода почне злегка вібрувати. Потім дістаньте банки з каструлі, затягніть кришки, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.
  7. Мариновані огірки по-польськи з імбиром і куркумою зберігайте в темній коморі при кімнатній температурі.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Огірки по-болгарськи на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close