Інші заготівліКонсервація

Консервований перець для фарширування

Консервований перець для фарширування буде вдалою знахідкою для тих, хто любить таке блюдо, як фарширований перець (зазвичай фарширують м’ясним фаршем з рисом або перловою крупою, але начинку можна придумати будь-яку), але не вважає розумним купувати перець не в сезон по золотій ціні. Такий консервований перець прекрасна заміна свіжому. Додатковий плюс — консервований перець не треба додатково готувати (чистити й бланшувати), як це потрібно зробити зі свіжим перцем, це в підсумку скоротить час приготування страви. Для консервування підбираємо болгарський перець невеликого розміру, без пошкоджень. Червоний або зелений — не важливо, але з червоним заготівля буде виглядати красивіше.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий болгарський 24 штуки
  • Вода 2 літри
  • Оцет 9% 50 мілілітрів
  • Харчова сіль 1.5 столової ложки
  • Цукор 1 столова ложка

Приготування:

  1. Ретельно промиваємо перець і викладаємо на рушник, щоб як слід обсох. За цей час треба підготувати банки — промити, простерилізувати, дати висохнути.
  2. Після цього зрізаємо верхню частину перцю з плодоніжкою і вичищаємо насіння.
  3. Підготовлений перець опускаємо в киплячу воду і варимо кілька хвилин, до тих пір, поки перець не стане м’яким. Тут однозначно складно сказати — одну хвилину треба варити або п’ять — треба стежити.
  4. Ставимо готуватися маринад — доводимо до кипіння воду, додаємо сіль, цукор. Перемішуємо і чекаємо поки сіль і цукор розчиняться. Залишаємо на слабкому вогні.
  5. Ставимо відразу кілька банок (три — чотири банки) і розкладаємо в них гарячий перець по черзі. Поклали по одному перцю, до того моменту, як будемо класти по другому перцю — попередній вже стане м’яким і осяде. Якщо спробувати відразу наповнити одну банку, то увійде приблизно три перці, а якщо по черзі, то до восьми — дев’яти перців. Я маю на увазі літрову банку. У велику, трилітрову банку, поміститься до тридцяти перців.
  6. Наповнюємо банки максимально.
  7. В маринад додаємо оцет. Перемішуємо і знімаємо маринад з вогню. Відразу заливаємо гарячим маринадом перці.
  8. Закриваємо банки сухими простерилізованих кришками. Такий перець для фарширування нормально зберігається при кімнатній температурі, в кухонній шафі. При бажанні, крім фарширування, з такої заготівлі можна зробити й салат — маринований перець виходить смачним.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close