КонсерваціяПомідори

Консервовані помідори на зиму

Консервовані помідори на зиму — це один з видів збереження врожаю, вирощеного на власній ділянці. З томатів можна приготувати безліч заготівель: томати у власному соку, томатний сік, асорті з помідорів і огірків, в’ялені помідори. Консервовані помідори приготувати абсолютно не складно, а маринад, яким будуть заливатися помідори, виходить такий смачний, що його можна просто так пити. Для однієї порції будемо використовувати банку об’ємом 1,5 літр, яку потрібно ретельно промити з содою й ошпарити окропом. Для додання помідорам аромату будемо використовувати часник, листя хрону, чорної смородини й вишні, парасольку кропу.

Інгредієнти:

  • Помідори 10 штук
  • Часник 10 грамів
  • Кріп 3 гілочки
  • Кухонна сіль 1 столова ложка
  • Цукор 2.5 столових ложок
  • Листя хрону 1 штука
  • Листя смородини 3 штуки
  • Вода 0.8 літри
  • Листя вишні 5 штук
  • Оцтова есенція 1 чайна ложка
  • Перець чорний горошок 0.1 чайної ложки

Приготування:

  1. Часник очищаємо від лушпиння, все листя гарненько промиваємо, щоб не залишилося ні частинки землі.
  2. Для консервування потрібно вибрати помідори приблизно однакового розміру, без пошкоджень, щільні, можна навіть злегка недозрілі. Помідори ретельно промити, прибрати хвостики.
  3. У чисту банку укладаємо на дно більшу частину часнику й ароматних трав, горошини чорного перцю.
  4. Щільно укладаємо помідори, намагаючись, щоб порожнього місця залишалося якомога менше. Іншу частину трав кладемо на верх помідорів.
  5. Звичайною киплячою водою заливаємо вміст банки, прикриваємо промитою кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб помідори прогрілися.
  6. Приготуємо маринад: на 1,5 л банку потрібно взяти цукор 2,5 столових ложки й 1 столову ложку солі.
  7. Наливаємо в каструлю воду і всипаємо в неї цукор і сіль, доводимо до кипіння, щоб цукор і сіль розчинилися.
  8. Через 20 хвилин зливаємо воду з банки й заливаємо її маринадом, в каструлю з яким додамо 1 чайну ложку оцтової есенції. Щільно закручуємо кришкою. Банку вкутуємо і залишаємо так до повного охолодження.
  9. Консервовані помідори можуть зберігатись рік і довше в прохолодному місці. Але довго вони не залежаться — виходять в міру гострими, солодко-солоними, щільними й дуже смачними.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Помідори в медовій заливці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close