КонсерваціяПомідори

Кетчуп на зиму

Для приготування кетчупу на зиму за запропонованим нами рецептом смачніше брати стиглі і соковиті помідори, а також солодкий болгарський перець червоного кольору так і колір буде яскравіше, і смак більш насиченим.

Інгредієнти:

  • 5 кг помідорів
  • 1 кг кислих яблук
  • 1 кг цибулі
  • 1 кг червоного болгарського перцю
  • 1 стакан 9% -го оцту
  • 10 бутонів гвоздики
  • 20 горошин запашного перцю
  • 1 ч. Ложка меленої кориці
  • червоний мелений перець за смаком
  • 2 ст. ложки крохмалю
  • 2 склянки цукру
  • 3 ст. ложки солі

Приготування:

  1. Всі плоди очисть від плодоніжок і насіння, крупно поріж, склади в широку каструлю і поставити на вогонь.
  2. Доведи до кипіння, потім зменш вогонь, закинь гвоздику, запашний перець і вари на повільному вогні 1-1,5 години. Маса повинна гарненько уваритися.
  3. Протри овочеву масу через сито, щоб відокремити від макухи.
  4. Відкинути 1 стакан охололого пюре і розведи в ньому крохмаль.
  5. Решту овочевого пюре поверни на вогонь, додати цукор, сіль, корицю, червоний мелений перець, перемішати й вари 15 хвилин.
  6. Потім додай оцет, помішуючи, додай розведений в пюре крохмаль і знову доведи до кипіння.
    Швидко розлий гарячий кетчуп по підготовлених стерилізованих банках і загорни.
  7. Переверни банки догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
  8. Бережи кетчуп на зиму в прохолодному темному місці.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close