Інші заготівліКонсервація

Маринований часник з винним оцтом і травами

Маринований часник знаходить все більшу кількість шанувальників серед любителів пряних апетитних заготівель. Варіантів замаринувати часник відомо чимало. Пропонуємо вашій увазі цікавий рецепт маринованого часнику з червоним винним оцтом і травами, який здорово урізноманітнює ваше домашнє меню як пікантне доповнення до самих різних блюд.

Маринований часник можна додати на бутерброди, в салати й піцу. Їм можна нафарширувати м’ясо перед приготуванням, відтінити тісто для хліба і придумати безліч інших смачних ідей. Готується маринований часник просто, найтриваліша і громіздка операція — очищення від лушпиння. Однак витратити час на цю підготовчу операцію все ж варто, оскільки часник виходить сенсаційного смаку.

Інгредієнти (приблизно на 4 банки по 180 мл):

  • Часник 9-10 головок
  • Червоний винний оцет 1 стакан
  • Вода 1 стакан
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Сушений орегано 1 чайна ложка з гіркою
  • Сушений базилік ½ чайної ложки
  • Перець чилі 1-2 стручки (нарізані)
  • Солодка паприка пластівцями ½ чайної ложки в кожну банку

Приготування:

  1. Часник розділіть на зубчики й очистіть від лушпиння. У каструлі закип’ятити воду, опустіть в неї очищені зубчики часнику і варіть 1 хвилину. Потім відцідити й загартувати під холодною водою, щоб зупинити процес варіння.
  2. Банки зазначеного розміру вимийте і стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. На дно кожної банки покладіть шматочки перцю чилі й пластівці паприки. Наповніть до верху пропареними зубчиками часнику.
  3. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте цукор, оцет, орегано, базилік і сіль. Поставте на плиту і доведіть до кипіння. Гарячим маринадом залийте часник в банках.
  4. Щільно закупорте банки або закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном і укутайте щільною тканиною у два шари або ковдрою до повного охолодження. Стерилізувати банки з часником нема потреби.
  5. Остиглий маринований часник з червоним винним оцтом і травами приберіть на постійне місце зберігання в комору. Дегустувати можна приблизно через 1-2 місяці.

На замітку


Для маринування в такий спосіб краще відібрати часник з невеликими зубчиками.
Ви можете попередньо не проварювати зубчики перед заповненням в банки, але тоді їм знадобитися більше часу, щоб розм’якшитись і просочитися маринадом. Також часник без бланшування вийде гострішим.

Заливши часник киплячим маринадом, відразу закривайте банки кришками. Стерилізувати не потрібно, зберігається маринований часник добре протягом 5-6 місяців без втрати смакових якостей.

Маринований часник є смачним доповненням до салатів (нарізаним скибочками), бутербродів, смаженого м’яса (замість того, щоб начиняти м’ясо перед випічкою шматочками свіжого часнику, можна використовувати цей маринований). Ви можете додати маринований часник в м’ясні маринади, запіканки, дріжджове тісто для хліба. Нарізані скибочки часнику покладіть на піцу перед випічкою і т. д.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close