ГрибиКонсервація

Консервовані шампіньйони з гірчицею і гвоздикою

Цей вдалий рецепт консервованих печериць з гірчицею і гвоздикою ви обов’язково оціните по гідності, приготувавши з його допомогою незамінну домашню заготівлю грибів, завдяки якій заощадите сімейний бюджет і різноманітите меню.

Адже печериці в банках з магазину мають, зазвичай, далеко не низькі ціни з невідповідною їм смаковою якістю. Консервовані шампіньйони, приготовані за цим рецептом, мають відмінний пряний смак, щільну хрустку структуру. Перед подачею можете скропити гриби лимонним соком.

Інгредієнти:

  • Свіжі шампіньйони 1 кілограм
  • Вода 1 літр
  • Цукор 1 столова ложка
  • Сіль 1 столова ложка
  • Олія рослинна 1 столова ложка
  • Перець духмяний горошком 5-6 штук
  • Лавровий лист 4-5 штук
  • Зерна гірчиці 2 чайні ложки
  • Гвоздика 3-4 бутончики
  • Оцет 9% 1 столова ложка на 1 л банку

Приготування:

  1. Для заготівлі відберіть молоді гриби невеликого розміру з капелюшками, що розкрилися, міцні, білі на вигляд.
  2. Ретельно вимийте печериці під проточною холодною водою.
  3. Для маринаду налийте в каструлю холодну воду, додавши цукор, сіль, спеції (запашний перець, лавровий лист, гірчицю, гвоздику) і рослинну олію.
  4. Поставте каструлю на вогонь, доведіть маринад до кипіння. Потім опустіть в маринад гриби й варіть на слабкому вогні хвилин 30. Коли гриби опустяться на дно, вони готові.
  5. Банки, призначені для закачування грибів, стерилізують зручним для вас способом, укладіть в них гриби, додайте в кожну банку оцет. Маринад знову доведіть до кипіння і залийте ним печериці в банках.
  6. Переверніть банки догори дном, укутайте щільною ковдрою і залиште повільно остигати на 1 добу.
  7. Після того, як охолонуть, мариновані печериці з гірчицею і гвоздикою можна прибрати на зберігання в комору з кімнатною температурою.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close