ГрибиКонсервація

Гриби мариновані з гірчицею

Зібрані в лісі гриби дуже цінуються на кухні, завдяки своєму смаку. Вони можуть бути самостійною стравою або вигідно доповнити інші страви як інгредієнт. Недарма гриби називають «лісовим м’ясом». Цінуються і зимові заготівлі з грибів.

Які б ви гриби не зібрали в лісі, їх можна замаринувати, щоб насолоджуватися цим вишуканим делікатесом протягом всього року. Пропонуємо рецепт маринованих грибів з гірчицею, який універсальний для будь-якого різновиду грибів або їх суміші. Заготовити такі гриби краще в маленькі баночки, порціями для одного вживання.

Інгредієнти для 5 банок місткістю 200 мл:

  • Гриби лісові (будь-які, краще маленькі) близько 650 грамів
  • Сіль для варіння
  • Оцет 10% для варіння

У кожну банку:

  • Перець духмяний горошком 2-3 штуки
  • Перець чорний горошком 4-5 штук
  • Лавровий лист 1 штука (невеликий)
  • Гірчиця (білі зерна) ½ чайної ложки
  • Цибуля ріпчаста 1 тонка скибочка
  • Морква 2 гуртки

Для маринаду:

  • Вода 1,5 склянки
  • Оцет 10% ½ склянки
  • Цукор 1 столова ложка
  • Сіль ½ столової ложки

Приготування:

  1. Свіжі гриби ретельно очистіть від сміття і бруду, кілька разів промийте в холодній проточній воді.
  2. Закип’ятіть достатню кількість добре посоленої води, додавши кілька крапель оцту. Опустіть в цей кисло-солоний розчин підготовлені гриби, перемішайте, щоб вони не прилипли до дна, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Відкиньте на друшляк.
  3. Вимийте банки, стерилізуйте їх. Кришки ошпарте або прокип’ятіть декілька хвилин.
  4. У кожну банку на дно покладіть лавровий лист, горошини чорного і запашного перцю, зерна гірчиці, скибочку цибулі й 2 тонкі гуртки моркви. Заповніть банки відвареними грибами до верху.
  5. Для маринаду налийте в каструлю воду, додайте оцет, цукор і сіль. Перемішайте і доведіть до кипіння. Залийте гарячим маринадом гриби, накрийте кришками й стерилізуйте 20 хвилин при слабкому кипінні з моменту закипання води.
  6. Щільно закупорте банки або закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном, укутайте до повного охолодження.

Зберігайте мариновані гриби з гірчицею в темному прохолодному місці. Із зазначеного набору інгредієнтів вийде 5 банок грибів місткістю 200 мл.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close